Trudničke kombinacije Jasmine Alibegović Hrustanović kao inspiracija za odijevanje modernim mamama - Bonjour.ba - bh.lif...

Trudničke kombinacije Jasmine Alibegović Hrustanović kao inspiracija za odijevanje modernim mamama

Tekst:

Bonjour.ba

STILSKI SAVJETI
12.9.2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odijevanje u trudnoći zna biti jako izazovno. Mnoge mame postaju svjesne da se njihovo tijelo mijenja te da više ne mogu nositi svoje omiljene komade. Iščekivanje prinove za mnoge mame podrazumijeva lojalnost prirodnim materijalima, komadima koji laskaju trbušćiću, a praktičnost i ugodnost imperativ pri odabiru odjeće. Kako bi se osjećale moderno i u visokom stupnju trudnoće, mnoge mame biraju lepršave haljine, midi suknje, komade sa elastinom te haljine na preklop koje uz modne dodatke čine ovo delikatno razdoblje stilski dodatno zabavnim.
Da elegancija i moderan izgled idu ruku pod ruku i s trudničkim trbuhom, uvjerili smo se na Instagram profilu diplomirane pravnice, Jasmine Alibegović Hrustanović koja je kroz fotografije svojih kombinacija pokazala da svoj trbušćić možete odjenuti po posljednjoj modi. Zanimljivi kadrovi na fotografijama njene su stilske priče pretvorile u materijal dostojan street style reportaža. „Duži niz godina bavim se fotografijom, zajedno sa svojim suprugom. Fotografije koje vam dostavljam u prilogu je napravio moj suprug Dino. Pored toga što volim da se nađem ispred njegovog objektiva, volim i lično da fotografišem, pa smo često angažovani za fotografisanje određenih evenata, projekata i sl.“ – otkrila nam je Jasmina.


Naravno, nismo mogli odoljeti da Jasminu ne pitamo gdje pronalazi inspiraciju za odijevanje u trudnoći, gdje kupuje odjeću, ali i koji su komadi njen adut u ormaru u ljetnim mjesecima.
„Moj stil u trudnoći se ne razlikuje mnogo od mog ranijeg stila. Nosim odjevne komade koje volim i koje bih inače nosila, bez obzira na izmijenjenu figuru. U Sarajevu nema velike ponude kada je u pitanju trudnički asortiman, tako da većinu odjeće i dalje kupujem u radnjama u kojima sam se i ranije oblačila. Naravno izbor u tim radnjama za mene u ovom periodu je dosta ograničen. Nastojim da kupujem odjeću koju ću moći da nosim i nakon poroda, tako da često biram široke haljine, suknje na gumu od prirodnih materijala, kao i uske haljine s puno elastina. Dosta takvih odjevnih komada sam i ranije imala u svom ormaru, pa su mi u ovom ljetnom periodu odlično poslužili.  

trudnicke kombinacije jasmina 7

Savjete o trudničkom odijevanju sam mogla naći i inspirisati se na Pinterestu, pa sam par materijala dala na šivanje haljina i suknji. Kada je u pitanju obuća, volim da je i ona, kao i sama odjeća, prvenstveno udobna, pa onda sve ostalo. S obzirom da je ljetni period, moj izbor su većinom otvorene sandale, sa malom petom ili bez pete, mokasinke i tenisice.

trudnicke kombinacije jasmina 1

trudnicke kombinacije jasmina 2

trudnicke kombinacije jasmina 3

trudnicke kombinacije jasmina 4

trudnicke kombinacije jasmina 6

trudnicke kombinacije jasmina 8

trudnicke kombinacije jasmina 9


Foto: Dino Hrustanović

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno