Otkrivamo kako kreirati zelenu oazu na balkonu koja vam neće oduzeti previše vremena

INTERIJERI
27.6.2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Balkon je mjesto na kojem uživamo u sunčanom vremenu, zelenilu i prekrasnom pogledu bez da napustimo vlastiti dom. Upravo zbog toga puno pozornosti posvećujemo njegovu uređenju i trudimo se da bude toplo, ugodno i funkcionalno mjesto koje će imati hygge prizvuk. Uz odabir multifunkcionalnog namještaja, pazimo i na detalje – simpatične lampice, jastuci, lončarice i naravno zelenilo. 

SUKULENTI SU NAJVEĆI PRIJATELJ VAŠEG BALKONA
Izgledaju efektno, kreiraju pravi tropski dojam, odlično podnose vrućine i mogu ih uzgajati čak i osobe koje nemaju pretjerano puno iskustva s uzgojem biljaka. Sukulenti imaju debele mesnate listove unutar koji pohranjuju vodu, zbog čega su jako prilagodljivi i ne treba ih stalno zalijevati. 


Za njihov rast potrebna im je svjetlost, a zalijevati biste ih trebali tek kad zemlja u kojoj su posađeni bude suha. Što je posuda u kojoj su biljke veća, to ju rjeđe treba zalijevati. Volimo ih i jer se ne moramo brinuti što će se dogoditi s njima tijekom ljetnog vikend izleta ili ljetovanja. 

KAKO SUKULENTE UČINITI ŠARMANTNIM DJELOM BAŠ SVAKOG BALKONA?
Postoje više opcija kako posaditi omiljene sukulentne i gdje ih smjestiti. Možete ih posaditi u velike gredice, manje lončanice, veće…ili u pojedinačne posude. Opcija je uistinu bezbroj. Birate dizajn i nijanse lončanice koje će se lijepo uklopiti u stil uređenja koji vlada na vašem balkonu, a imajte na umu i veličinu balkona. Sukulenta nikada ne možete imati previše. 

Mogu ukrasiti vaš stol na balkonu, biti postavljeni na drvene grede na zidu ili ogradu.
A ako ste u nedoumicu, glinene lončanice su uvijek pametna ideja! Hoćete li i vi dodati ove simpatične biljke u dio uređenja i vašeg balkona?

INTERIJERI , 27.6.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno