Otkrivamo kako kreirati zelenu oazu na balkonu koja vam neće oduzeti previše vremena

INTERIJERI
27.6.2019.

Balkon je mjesto na kojem uživamo u sunčanom vremenu, zelenilu i prekrasnom pogledu bez da napustimo vlastiti dom. Upravo zbog toga puno pozornosti posvećujemo njegovu uređenju i trudimo se da bude toplo, ugodno i funkcionalno mjesto koje će imati hygge prizvuk. Uz odabir multifunkcionalnog namještaja, pazimo i na detalje – simpatične lampice, jastuci, lončarice i naravno zelenilo. 

SUKULENTI SU NAJVEĆI PRIJATELJ VAŠEG BALKONA
Izgledaju efektno, kreiraju pravi tropski dojam, odlično podnose vrućine i mogu ih uzgajati čak i osobe koje nemaju pretjerano puno iskustva s uzgojem biljaka. Sukulenti imaju debele mesnate listove unutar koji pohranjuju vodu, zbog čega su jako prilagodljivi i ne treba ih stalno zalijevati. 


Za njihov rast potrebna im je svjetlost, a zalijevati biste ih trebali tek kad zemlja u kojoj su posađeni bude suha. Što je posuda u kojoj su biljke veća, to ju rjeđe treba zalijevati. Volimo ih i jer se ne moramo brinuti što će se dogoditi s njima tijekom ljetnog vikend izleta ili ljetovanja. 

KAKO SUKULENTE UČINITI ŠARMANTNIM DJELOM BAŠ SVAKOG BALKONA?
Postoje više opcija kako posaditi omiljene sukulentne i gdje ih smjestiti. Možete ih posaditi u velike gredice, manje lončanice, veće…ili u pojedinačne posude. Opcija je uistinu bezbroj. Birate dizajn i nijanse lončanice koje će se lijepo uklopiti u stil uređenja koji vlada na vašem balkonu, a imajte na umu i veličinu balkona. Sukulenta nikada ne možete imati previše. 

Mogu ukrasiti vaš stol na balkonu, biti postavljeni na drvene grede na zidu ili ogradu.
A ako ste u nedoumicu, glinene lončanice su uvijek pametna ideja! Hoćete li i vi dodati ove simpatične biljke u dio uređenja i vašeg balkona?

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Bonjour

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno: