Veliki vodič kroz trendove u organizaciji vjenčanja za 2021. godinu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Veliki vodič kroz trendove u organizaciji vjenčanja za 2021. godinu

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

VJENČANJA
7.1.2021.

2020. godina sa utjecajem pandemije na organizacije vjenčanja i događanja bila je uistinu izazovna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parovi, zajedno sa organizatorima događaja, dizajnerima širom svijeta, suočili su se sa nebrojenim izazovima, a savjeti o tome što očekivati pri odgađanju vjenčanja i kako i kada kupiti vjenčanicu, te propisi o proslavama mijenjali su se iz dana u dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada već gledamo unaprijed u 2021. godinu koja nudi tračak svjetlosti na kraju tunela. Prošlogodišnji utjecaj na vjenčanja i dalje će biti prisutan, ali to nije nužno ni loša vijest. Razmislite o manjem broju gostiju, intimnijim večerama i naglasku na stvari koje možete jednostavno organizovati poput hrane i dekoracije.

Svake godine u BONJOUR.ba timu trudimo se sastaviti listu trendova za vjenčanja koje predviđamo za godinu koja dolazi. Tradicionalno, ona uključuje palete boja, torti, cvjetnu inspiraciju i uzbuđenje koje dolazi sa vjenčanjima. Ono što sa sigurnošću možemo reći jeste da je iz prošlogodišnjih dešavanja proizašla potreba za novom sezonom: novim trendovima, novim iskustvima, novim dizajnima, sve kako bi se obilježili novi počeci.

OPUŠTENO I NEFORMALNO VJENČANJE

Na vrhu liste trendova za vjenčanja su neformalna okupljanja. Ova takoreći „mikro vjenčanja“ obično imaju manji popis gostiju otpilike do 25 gostiju, a  mogu biti formalni ili neformalni, držati se tradicije ili zauzeti moderniji pristup - međutim, obično predstavljaju spoj. Što je najvažnije od svega, oni također omogućavaju mladencima da provodu kvalitetno vrijeme sa svakim gostom  što je samo jedan od razloga njegove sve veće popularnosti.

ZABAVA KASNIJE

Potpuno novi trend za 2021. godinu jeste 'vjenčanje sada, zabava kasnije'. Potaknuti ograničenjima događaja, ovaj moderni koncept će imati parove koji će ceremoniju vjenčanja uraditi prilično brzo, a zatim planirati zabavu u budućnosti kako bi proslavili dan sa većim dijelom porodice i prijateljima.

PROŠIRENE PROSLAVE

Trend koji neprestano raste jeste produžena proslava vjenčanja u smislu duži vikend ili čak tjedan dana. Mala okupljanja koja se održavaju u dužim periodima sve više postaju zabava i odabir mnogih parova i zasigurno ne vidimo da će ovaj trend nestati u 2021. godini i dalje.

DEKOR

Jedan od trendova za 2021. godinu je uključivanje što više zelenila. Stolovi ukrašeni lišćem ili lukovi koji prikazuju mnoštvo zelenila su pravi način sofisticiranog detalja za vjenčanje. Paprati, sukulenti, vijenci od eukaliptusa ili čak kaktusi će biti vrlo čest odabir. Ono što ovaj trend prirodnog dekora čini posebnim jeste činjenica da se može uklopiti u gotovo svaki stil vjenčanja, rustikalni, moderni industrijski stil, bilo da je riječ o vjenčanju na otvorenom ili u zatvorenom prostoru.

VJENČANICE

Prema Vogue izvještaju za narednu sezonu vjenčanica fokus će biti na rukavima. Puff i valoviti rukavi, bilo da su nešto suptiliniji ili super dominantni, bit će modni detalj koji će osvojit srca mnogih mladenki. Također, u skladu s opuštenijim pristupom vjenčanjima, vidjet ćemo još mnogo stilova koji uključujuju klasične kraće haljine iznad koljena i bijela odijela. Imajući ovo na umu 2021. godina bit će usmjerena na pastelne, ali i bogate nijanse boja.

OSVJETLJENJE

Konceptualno osvjetljenje može učiniti da vaše mjesto vjenčanja blista na mjesečini i dođe do izražaja pri zalasku sunca, stoga ne čudi da je jedan od glavnih trendova osvjetljenje. Kad sunce zađe, svjetla se pale, bilo da je riječ o proslavi vjenčanja u zatvorenom ili na otvorenom i upravo ona mogu postaviti romantičan ton i raspoloženje za vašu večer. Od visećih žarulja do geometrijskih svjetiljki, vintage lustera do velikih svijeća i lampica... postoji mnoštvo različitih načina na koje možete unijeti dašak svjetlosti u ceremoniju.

KUTAK ZA GRICKALICE I SLATKIŠE

Osmišljavanje posebnih ideja za vjenčanje može biti izazov, ali kutak za #mljac grickalice, slatkiše ili pića postaju sve orginalniji detalji koje vole gosti. Od koktela po narudžbi koje su kreirali mladenci, do njihovih jedinstvenih i omiljenih kanapea i slastica, način uživanja u ukusnim poslasticama je #musthave za vjenčanje 2021. godine.

LIVE STREAMING

Trendovi vjenčanja iz 2021. godine uključuju i promjenu načina na koji smo povezani sa dragim osobama i koliko god se čini uznemirujućim, okolnosti mogu spriječiti one koje volimo da prisustvuju osobno, međutim, streaming uživo tu mnogo pomažu. Snimanje vašeg dana vjenčanja kao filma postaje sve popularnije i sigurno je sjajan način da zauvijek sačuvate sjećanje na taj dan. Također, porast upotrebe dronova će biti velik jer sa njima ćete imati savršene kadrove i prikaz atmosfere vašeg velikog dana iz druge perspektive.

Ovo je vaš dan, zato ga učinite svojim i upotpunite ga detaljima i idejama koje vi želite, a ovaj mali vodič nek vam bude prilika za kreiranje ideja i nadahnuće da taj dan isplanirate na svoj način.

***

Naslovna fotografija: @linda.lauva
Tekst: Ilda Lihić-Isović

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno