Trend konturisanja lica koji ćete brzo zavoljeti - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Trend konturisanja lica koji ćete brzo zavoljeti

Tekst:

Nevena Divčić

MAKEUP
19.11.2023.

U beauty svijetu konstantno se javljaju novi trendovi koji transformišu način na koji pristupamo ljepoti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Trend vertikalnog konturisanja lica smo nedavno spomenuli kroz članak o beauty trikovima. Međutim, zbog svoje popularnosti iziskuje da mu se posvetimo korak po korak.

Ova tehnika, koja je postala popularna putem Instagrama i TikToka fokusira se na naglašavanje struktura lica vertikalnim linijama šminke. Umjesto tradicionalnog horizontalnog konturisanja koje se fokusira na stvaranje sjena i svjetlosti duž jagodica i čeljusti, vertikalno konturisanje podrazumijeva nanošenje proizvoda vertikalnim linijama.

 

@hudabeauty Who’s tried this hack? #reactionvideo @Chloe Paredes #foryou#hudabeauty#tiktoksalon#beautytok#verticalcontour#makeuphack#viraltrend @Huda @Huda Beauty ♬ original sound - Huda Beauty

 

Tehnika zahtijeva preciznost i pažljivo blendanje kako bi finalni rezultat bio što bolji, a korištenje pravih nijansi proizvoda jedan je od ključnih koraka.

 Dok su neki oduševljeni ovim novim pristupom, drugi smatraju da je previše kompleksan za svakodnevnu upotrebu. Ipak, neosporno je da je vertikalno konturisanje postalo trend u svijetu makeupa koji želimo isprobati barem jednom.

* * *
Naslovna fotografija: janicejoostemaa

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno