Makeup: Jeste li sve vrijeme pogrešno radili konture lice i nanosili korektor? - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Makeup: Jeste li sve vrijeme pogrešno radili konture lice i nanosili korektor?

Tekst:

Nevena Divčić

MAKEUP
30.10.2023.

Beauty trendovi kažu da je istina - manje je više!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Nije novost da samo zaljubljeni u beauty svijet i da rado pratimo sve trendove i aktuelnosti. U posljednje vrijeme dva noviteta su posebno privukla našu pažnju: Popularni način konturisanja lica i drugačije nanošenje korektora na nepravilnosti koje želimo prekriti.


Korektor

Za razliku od trougla koji smo nanosili godinama na cijelo područje ispod oka, do jagodica obraza, u periodu iza nas beauty trendovi su diktirali smanjivanje količine proizvoda. Međutim, novost je da je to zaista dostiglo minimum.

Prilikom prekrivanja podočnjaka ili nepravilnosti na licu, koje želite sakriti, koristite najmanju četkicu i proizvod nježno nanesite samo na taj dio. Nijansa korektora treba biti prilagođena različitim područjima lica.

 

 


Konturisanje

Navikli smo konturisati obraze i naglasiti jagodice obraza tako što proizvod nanosimo prema uhu i na gore, međutim posljednji TikTok trikovi govore da će ovaj način bolje naglasiti crte vašeg lica. Omiljeni proizvod (poželjno u kremastoj teksturi) nanesite ispod jagodica, povlačeći blago linije prema dolje

 

@minazibayi My way or the highway😎 #contour#contouring#contourtutorial#contouringhacks#contouring101#contourqueen#contourchallenge#contouring#contouringhacks#contouringtutorial#contouringchallenge#sculptedmakeup#sculptingchallenge#howtocontour#howtocontourface♬ original sound - Mina

* * *
Naslovna fotografija: @shanigrimmond

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno