TEKST:
DATUM OBJAVE: 15.6.2021.
Kad vam zatreba nešto slatko, kremasto, jednostavno i brzo, ovo je recept koji će zasigurno riješiti sve vaše dileme.
Još ako su banane vaše omiljeno voće, onda je obožavanje na najjače!
Ponovno nas je znatiželja za ukusnim slasticama odvela na Instagram profil @hoceskomad gdje smo i pronašli zanimljiv recept koji smo morali odmah isprobati. Stoga predlažemo da se i vi već danas uvjerite u isto i napravite ovu jednostavniju tortu s bananama bez pečenja.

Foto: @hoceskomad
Sastojci:

Foto: @hoceskomad
Način pripreme:
Spojiti prašak za puding i šećer i kratko promiješati. Odvojiti dio mlijeka da se razmuti smjesa pudinga i šećera, a ostatak mlijeka staviti kuhati i kad prokuha maknuti sa strane, uliti razmućenu smjesu i skuhati puding.
U još vrući puding umiješati narezani maslac, a nakon toga i kiselo vrhnje. Kekse razlomiti prstima na male komade i isto ubaciti u smjesu te sve lagano promiješati. Na kraju umiješati čokoladne mrvice ili narendanu čokoladu.

Foto: @hoceskomad
Kalup promjera 26 cm namazati maslacem i u njega staviti pola smjese. Očistiti banane, razrezati ih po dužini na pola i poredati u protvanu. Preko banana staviti ostatak smjese i kašikom je utisnuti između banana te posuti kolač čokoladnim mrvicama ili narendanom čokoladom.
Tortu staviti u hladnjak na hlađenje 2-3 sata.

Foto: @hoceskomad
Za još ukusnih recepata pratite profil @hoceskomad.
***
Naslovna fotografija: @hoceskomad
Tekst: Ana Bošnjak
TEKST: Bonjour.ba - PR
U prepoznatljivoj eleganciji sarajevske Vijećnice, 24. oktobra 2025. godine održan je 19. Sarajevo Wine Weekend. Tokom šest sati, više od 2000 posjetilaca uživalo je u raskošnom spoju vrhunskih vina, izuzetne gastronomije i dobrog raspoloženja.
Na jednom mjestu okupilo se više od 40 vinskih i 20 gastro izlagača, koji su predstavili svoje najbolje etikete, autentične proizvode i kulinarske kreacije. 
Posebnu pažnju privukao je Crvena jabuka gastro market, čije su delicije oduševile posjetioce i savršeno upotpunile iskustvo uživanja u vinu.
Jedan od najzanimljivijih dijelova festivala bio je Mango kutak, gdje su se moda i vino spojili u sofisticiranu cjelinu: spoj elegancije, stila i hedonizma koji je festivalu dao jedinstvenu notu.
Organizator festivala, Amir Beširević, izrazio je veliko zadovoljstvo ovogodišnjim izdanjem: „Iza nas je još jedno sjajno i fino izdanje Sarajevo Wine Weekenda. Atmosfera je bila prožeta znatiželjom, pozitivnom energijom i željom za učenjem o vinu, ali i uživanjem u svakom trenutku, upravo onako kako i želimo da ovaj festival živi. 
Naša misija je da ostanemo mjesto susreta vinara, profesionalaca, ljubitelja vina i dobre energije, i vjerujem da smo to još jednom postigli.“
Nakon oficijelne satnice, druženje se nastavilo na after partyju u Coloseum Clubu, gdje su se gosti, izlagači i prijatelji festivala opustili uz dobru muziku i čašu vina, u istom duhu vedrine koji je obilježio cijeli dan.
Još jedno izdanje Sarajevo Wine Weekenda potvrdilo je svoj prepoznatljivi spoj kulture, stila i vrhunskog užitka i poslužilo kao savršena najava jubilarnog, 20. izdanja koje s nestrpljenjem očekujemo naredne godine.
Foto: PR
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!