Imamo recept za ukusne crno-bijele oblatne koje možete brzo napraviti
Tekst:GOURMET
Domaći kolač koji volimo „od malih nogu“ i koji nas svojim okusom vraća u najranija sjećanja, zasigurno su oblatne.
Jednostavne za pripremu, biti će odlična slastica u vrućim, ljetnim danima, kao slatki komad na pikniku ili uz omiljenu kavu na balkonu.
Tajna dobrog okusa oblatni leži u smjesi kojom ćemo premazati kore. To može biti samo jedan okus, ali ako istinski uživate u slasticama, neka to onda budu dva različita okusa. Na Instagram profilu @hoceskomad pronašli smo recept za crno-bijele oblatne koji donosimo u nastavku.
Crna krema:
- 5 bjelanjaka
- 250 grama šećera u prahu
- 250 grama petit keksa (mljevenog)
- rum
- kakao
Izmutiti snijeg od bjelanjaka pa u njega dodati šećer, keks, kakao i rum (po ukusu).
Bijela krema:
- 5 žumanjaka
- 250 grama šećera u prahu
- 250 grama margarina za kreme
Pjenasto izmutiti žumanjke sa šećerom, dodati margarin i sve fino izmiksati.
Biti će vam potrebno 6 listova oblatni.
Na oblatnu namazati polovicom bijele kreme, zatim staviti list oblatne, premazati polovicom crne kreme te ponoviti postupak. Staviti na kraju teret na oblatne i ostaviti preko noći u hladnjaku. Dobar tek i uživajte!
Još ukusnih slanih i slatkih recepata pronađite na profilu @hoceskomad
***
Naslovna fotografija: @hoceskomad
Tekst: Ana Bošnjak