Na policama bh. drogerija pronašli smo top 7 proizvoda za sunčanje za baš svaki tip kože

BEAUTY SAVJETI
15.7.2020.

Vjerujemo da je u vaš kalendar ovaj mjesec upisan odlazak na more ili bazen, kupanje i uživanje u zrakama sunca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada kažemo sunce, instant nam se u mislima stvara slika savršenog osunčanog tena, što ujedno nosi i svijest o važnosti zaštite od sunca s beauty proizvodima koji će štiti i nahraniti našu kožu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, svaki put kada izlazimo van, naša koža je izložena štetnim UVA I UVB zrakama, zbog čega je korištenje krema za sunčanje, čak i ako se suncu izlažemo kroz kraći period, jako važno. One nas paze da ne pocrvenimo, štite nas od štetnih zraka, ali i dugoročno čine našu kožu zdravom.

ŠTO SU UVA I UVB ZRAKE?

UV zrake utječu na našu kožu, čak i kada je vani oblačno.
UVA zrake prouzrokuju foto starenje kože (gubitak elastičnosti i pojavu bora), alergiju, crvenilo, nepravilnosti u pigmentaciji, opekline, ali i u konačnici rak kože.
UBV zrake su odgovorne za opekotine, kao i alergijske reakcije na koži.

 

 

KORACI KOJE BISTE TREBALI NAPRAVITI PRIJE SUNČANJA

Prije sunčanja svakako omogućite koži da se riješi odumrlih stranica uz kvalitetan piling, nahranite kožu i hidratizirajte ju, obogatite dodatno meni namirnicama koje sadrže karoten budući da one mogu poboljšati zaštitu kože od UV zraka. Takve namirnice su mrkva, slatki krumpir, špinat, tikvice, brokula... Pokušajte i da svježe depiliranu kožu ne izlažete suncu kako biste izbjegli iritacije. Obavezno nanesite njegujuća ulja na depiliranu kožu koja će ju nahraniti.

KOJI PROIZVOD ZA SUNČANJE BIRATI?

Danas na tržištu možete pronaći cijeli niz inovativnih tekstura, od krema, ulja do mlijeka koje biramo ovisno o preferencijama. Zavirili smo na police drogerija i izdvojili 7 proizvoda koji će odgovoriti na vaše različite potrebe.
Lagane su za svakodnevnu upotrebu, ne ostavljaju bijele tragove i ugodno mirišu.

Kako biste imali lijep i preplanuli ten, važno je imati pouzdanog beauty saveznika na plaži, kao i u svakodnevici. Besprijekornu zaštitu od sunca pružit će proizvodi sa zaštitnim faktorom SPF 50 poput sundance 50 u spreju koji se jednostavno aplicira.

SPF, odnosno zaštitni faktor od sunca ukazuje na učinkovitost kreme u zaštiti od štetnih zraka sunca. Tako, ako vaša koža pocrveni unutar 20 minuta bez kreme za sunčanje, to se vrijeme uz SPF 50 produži za 50 puta. Naravno, važno je nanijeti veću količinu spreja/kreme na tijelo te ju nanositi kroz svaka dva sata ponovno, posebice nakon kupanja.

Dobar odabir je i sundance 30 koja će vašoj koži pružiti zaštitu, a primjerena je i za korištenje na osjetljivoj koži sklonoj aknama i alergijama.

U poslijepodnevnim satima, kada je vašoj koži i dalje potrebna besprijekorna zaštita, no, s nešto manjim SPF faktorom, birajte sprej poput sundance 15 koji je dodatno obogaćen karotenom koji također štiti kožu od UV zračenja.

KAKO DJECU ZAŠTITITI OD UTJECAJA SUNČEVIH ZRAKA?

Osim što je važno da se vi, kao ni djeca ne izlažete suncu od 10-17h, pokušajte da se što više drže hlada, a sredstva za sunčanje uvijek nanesite 30 minuta prije samog izlaganja suncu. Novi sloj kreme nanosite ovisno o potrebama, a češće ako se igra u vodi ili obilnije znoji.
Na policama dm drogerie markt pronašli smo praktične ambalaže koje su istovremeno vedre i primamljive, a koje osiguravaju potrebnu zaštitu od sunca.


sundance mlijeko za sunčanje SPF 50, sundance mlijeko za sunčanje SPF 30, sundance kids mlijeko za sunčanje SPF 50

U periodu od 8.7. do 21.7.2020. kupovinom proizvoda za zaštitu od sunca u vrijednosti od 20 KM ili
više u dm drogerie markt na poklon dobivate sundance ceker

KAKO TRETIRATI KOŽU NAKON SUNČANJA?

Važan korak u njezi tijela ljeti, a posebice nakon sunčanja, upravo je aloe vera koja će nahraniti dehidriranu kožu. Uz to, ima efekt umirenja i hlađenja, što nam posebice treba nakon dana provedenog na plaži.


sundance gel poslije sunčanja s aloe verom

BEAUTY SAVJETI , 15.7.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike