TEKST: Ana Rotim
DATUM OBJAVE: 7.12.2022.
I dalje smo u najhladnijem razdoblju iako temperature tako ne pokazuju. Stoga smo poželjeli istražiti koji su to parfemi koje dame biraju tijekom ovih zimskih dana.
Naime, u skladu sa sezonom birat ćemo nešto intenzivnije mirise koji ostavljaju upečatljivi trag i kada su temperature iznimno niske. I upravo zato kako bismo odabrali one provjerene, prepustili smo se u ruke djevojaka koje rado recenziraju i testiraju mirise.
Nakon što smo posljednjih dana otkrili zbog kojih parfema ćete dobiti najviše komplimenata, te podijelili najtraženije parfeme brenda ZARA ovih dana na društvenoj mreži TikTok pronašli smo zanimljiv popis zimskih parfema koji ostavljaju mirisni trag na vašoj koži.
Na popisu su se našli parfemi Mon Guerlain brenda Guerlain, zatim Grand Soir brenda Maison Francis Kurkdjian, unisex parfem Slow Dance brenda Byredo, prepoznatljivi Lost Cherry brenda Tom Ford, kao i Fleur Musc brenda Narciso Rodriguez. Parfemi su obogaćeni različitim mirisima pa su se tako na popisu našli oni cvjetnih, ali i drvenih nota što znači da će ova lista poslužiti različitim stilovima.
@dessyxm What Are Your Winter Compliment Getters? #winterperfume #mostcomplimentedperfume #perfumes #perfume #perfumetiktok #perfumetok #fragrance #fragrances #fragrancetiktok #fragrancetok #franciskurkdjian #lostcherry #byredoperfume #monguerlain ♬ BILLIE EILISH. - Armani White
Je li se vaš omiljeni parfem našao na ovoj listi?
* * *
Naslovna fotografija: @mariafrubies
TEKST: Ada Ćeremida
Upozorenje: Limoncello tiramisu nadmašuje sve deserte ljeta.
Ovo nije tiramisu kakav pamtimo iz djetinjstva, ali bi lako mogao postati vaš omiljeni ljetni desert. Lagana, kremasta tekstura, svježina limuna i decentna nota limoncella.
Ne sadrži alkohol, a donosi sve što volimo kod originala plus ljetni, voćni zaokret. I što je najbolje? Ne treba vam rerna, samo frižider.
Sastojci:
Krema od limuna:
100 ml soka od limuna
150 g šećera
3 jaja
50 ml vode
1 kašičica gustina
50 g maslaca (opcionalno)
Krema i slojevi:
250 g mascarponea
300 ml slatkog vrhnja
100 g šećera u prahu
300 ml toplog mlijeka
2 pakovanja piškota (24 – 30 komada)
Korica limuna i svježa menta za dekoraciju
Priprema:
Za kremu od limuna, pomiješajte limunov sok, šećer i vodu u posudi na pari. U drugoj zdjeli umutite jaja i gustin, pa ih lagano dodajte kada se šećer počne topiti. Kuhajte uz stalno miješanje 6 – 8 minuta, dok se smjesa ne zgusne.
Pred kraj dodajte maslac i ostavite da se krema od limuna hladi na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru, pokriven plastičnom folijom.
Za kremu umutite mascarpone, slatko vrhnje i šećer u prahu u čvrstu smjesu i ostavite je da se rashladi. Piškote kratko umačite u toplo mlijeko i slažite prvi sloj u staklenu posudu.
Zatim dodajte kremu, pa kremu od limuna, i nastavite dok ne potrošite sve sastojke. Završite s kremom u obliku tiramisu točkica, pospite koricom limuna i ukrasite mentom. Ostavite da odstoji najmanje 4 sata i poslužite hladno.
Foto: @julia_kunchevskaya
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!