Ljetna obnova: Stvorite svoje savršeno mjesto za opuštanje na terasi uz ove savjete - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Ljetna obnova: Stvorite svoje savršeno mjesto za opuštanje na terasi uz ove savjete

Tekst:

Emina Smaka

DIZAJN SAVJETI
14.6.2024.

Ljeto je idealno vrijeme za uživanje na otvorenom, a pravi vrtni namještaj može vaš vrt ili terasu pretvoriti u savršeno mjesto za opuštanje i druženje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Poslijepodnevno sunce, nakon posla dan želite provesti vani, ali vam bašta omiljenog kafića s mnoštvom ljudi ne zvuči primamljivo? Kreirajte svoju opuštajuću oazu uz ove savjete.

 Odabir namještaja


Kada birate vrtni namještaj, važno je uzeti u obzir udobnost, estetiku, ali prije svega izdržljivost. Namještaj od ratana, bambusa ili drveta je odličan izbor jer je izdržljiv i oku ugodan. Dodajte udobne jastuke u vibrantnim bojama ili s tropskim uzorcima kako biste stvorili pravi ljetni ugođaj.

 Multifunkcionalni komadi


Pri uređenju interijera multifunkcionalan namještaj je uvijek dobra ideja, pa tako i pri uređenju vanjskog prostora. Na primjer, birajte stolice koje se mogu pretvoriti u ležaljke ili stolove s ugrađenim prostorom za pohranu. Takvi komadi su praktični, a uz to štede prostor, što je posebno korisno za manje vrtove ili terase. 

 Prostor za sjedenje


Kreirajte različite zone za sjedenje. Možete imati jednu zonu gdje ćete uživati u jelima s roštilja te drugu zonu s udobnim ležaljkama ili sofama za opuštanje. Dodajte suncobrane ili pergole kako biste osigurali hlad i zaštitu od sunca.

 Dekorativni dodaci su must! 


Za sve one koje prate naše interijer teme, a mnogo vas je, onda znate da detalji čine razliku. Ljetni dodaci poput svjetiljki, lampiona, vanjskih tepiha i ukrasnih jastuka mogu vaš vanjski prostor učiniti toplim i gostoljubivim. Razmislite o dodavanju viseće mreže ili ljuljačke za dodatnu dozu udobnosti i zabave.

 


 

Održavanje je neizbježno

Ne zaboravite na održavanje. Redovito čišćenje i zaštita namještaja od vremenskih uvjeta produžit će njegov vijek trajanja

 Uživanje u ljetnim mjesecima na otvorenom uz udoban i estetski ugodan vrtni namještaj je sve što vam treba za nezaboravan ljetni ugođaj

* * * 
Naslovna fotografija: @halfway_wholeistic

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno