Nismo ni pretpostavili da ćemo interijer trik prenijeti na modu. Ovako osvježite look. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magaz...

Nismo ni pretpostavili da ćemo interijer trik prenijeti na modu. Ovako osvježite look.

Tekst:

Arijana Bošnjak

STILSKI SAVJETI
23.2.2024.

Ako ste u potrazi za onim malim začinom koji će učiniti svaki look jedinstvenim i upečatljivim, došli ste na pravu adresu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Primijetili smo novi mikro trend koji vlada društvenim mrežama. Svjesno ili nesvjesno, modne insajderice i entuzijastice su prenijele na svoje odijevanje trik koji koristimo u interijerima.

 Teorija crvene boje (red theory) novi je trend u interijerima koji je postao viralan na Tik Toku. Teorija koju je predstavila dizajnerica interijera Taylor Simon, otkrila je koliko zapravo efektna može biti crvena boja. Samo jedan detalj, nebitno kako malen ili velik, ima tu moć da u potpunosti transformira interijer.

Isti trik možete primijeniti i na svoje odjevne kombinacije. Crveni modni dodatak, obuća, odjevni komadi ili čak samo crveni ruž, u trenu će unijeti posebnu energiju i dinamiku u vaš outfit.


Foto: @sincerelyjules

Foto: @emilyshak

Foto: @lunaisabellaaCrvena boja uvijek privlači pažnju i ističe se u masi, čak i kada je okružena vibrantnim bojama poput ružičaste, plave ili zelene. Ona simbolizira strast i odvažnost pa će i vama dati posebnu dozu samouvjerenosti i zaokružiti svaku kombinaciju.

 Kroz ovu crvenu teoriju moda postaje igra kreativnosti i izražavanja kroz detalje. Dakle, sljedeći put kada poželite osvježiti svoj outfit, posegnite za jarko crvenom bojom i uživajte u pozitivnoj energiji koju donosi.

 Hoćete li probati „teoriju crvene boje“ već danas? U nastavku donosimo još inspiracije.


Foto: @morganerenaudi

Foto: @sincerelyjules

Foto: @manondevelder

* * *
Naslovna fotografija: @sincerelyjules

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno