Svjetski Nutella® dan obilježen je ovog vikenda u BiH gradovima! Donosimo atmosferu. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Svjetski Nutella® dan obilježen je ovog vikenda u BiH gradovima! Donosimo atmosferu.

Tekst:

Bonjour.ba/PR

GOURMET
6.2.2023.

Ljubitelji Nutella® brenda su se, u subotu 4.02. u „Mepas Mallu“ u Mostaru, te u nedelju 5. 02. u shopping centrima „Alta“ u Sarajevu i „Delta“ u Banjaluci, okupili kako bi proslavili Svjetski Nutella® dan i podijelili svoju Nutella® ljubav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Svjetski Nutella® dan je proslavljen svuda u svijetu, kao i kod nas. Nekoliko stotina ljubitelja Nutella® namaza od lješnjaka je uživalo u Nutella® palačinkama sa lješnjacima, u palačinkama sa crvenim voćem – jagodama, borovnicama i malinama, kao i u palačinkama sa bananama.

Poznati gastronomi Miran Karić u Sarajevu, Adi Bebanić u Mostaru i Maja Gojić u Banjaluci još jednom su pokazali koliko su vješti u dekorisanju palačinki po Nutella® receptima, a Nutella® obožavaoci su pokazali koliko vole omiljeni namaz od lješnjaka i koliko svoju Nutella® ljubav vole da dijele sa najmilijima.

Najveći Nutella® fanovi su rado fotografisali svoje uživanje na Nutella® druženju, a pozitivnu atmosferu sa slavljeničkog okupljanja su brzo podijelili na društvenim mrežama, kako to čine i hiljade Nutella® obožavaoca širom svijeta na Svjetski Nutella® dan.

Nutella® i Miran, Adi i Maja su svim Nutella® ljubiteljima podijelili i originalne Nutella® recepte za palačinke, kako bi se u dijeljenju Nutella® ljubavi uživalo svakoga dana, sa porodicom i svojim najmilijima.

Svjetski Nutella® dan se obilježava svakog 5.02. od 2007. godine, kada je američka blogerica Sara Rosso, spontano pokrenula slavljenički dan, kako bi ujedinila globalnu Nutella® zajednicu i proslavila Nutella® strast na društvenim mrežama. Od tada je Svjetski Nutella® dan globalni fenomen koji spaja hiljade fanova koji dijele svoje Nutella® priče i recepte širom svijeta.

Prepustite se Nutella inspiraciji, dijelite osmijehe i ove izuzetne trenutke sa najmilijima, svakoga dana.


* * *
Foto: Nutella Promo

Povezani članci

Najpopularniji članci