Sve što trebate znati o novoj tehnici oblikovanja obrva laminaciji ili „brow lift“

BEAUTY SAVJETI
30.10.2020.

Bilo da se radi o mikroblajdingu, mikrofeatheringu, ekstenzijama ili dobroj staroj tehnici olovci za obrve, danas postoji mnoštvo načina za njegu obrva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada se kao imperativ u beauty tretmanima obrva pojavila laminacija obrva. Ako niste upoznati sa tretmanom, u osnovi možete smatrati laminiranje obrva tajnom postizanja sjajnih i ultra punih obrva. Naime, laminiranje obrva izvrsno je za popunjavanje praznina, dodavanje definicije i davanje iluzije punijih obrva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Natalie Sole (@nataliesole) on

Porijeklom iz Rusije, doživjela je svoj wow trenutak u Engleskoj, laminiranje obrva u biti neposlušne dlake fiksira na mjesto tako da izgledaju kao tek počešljane i dotjerane.

Kao bitnu stavku poznata stručnjakinja za obrve Giselle Soto izdvaja činjenicu da tretman za laminiranje obrva je poput trajne umjetnosti, ali za vaše obrve i bez jakih kemikalija. To je keratinski tretman koji ne samo da potiče rast, već istovremeno jača dlake na obrvama i stvara guste i pune obrve.

KAKO SE RADI TRETMAN?

Pregledali smo kako to rade saloni i video u nastavku pokazuje da tretman započinje oblikovanjem obrva kako bi se dobio idealan oblik, a zatim slijedi prvi korak tretmana: krema za podizanje koja koristi sastojke za razgradnju kose kako bi se dlačice mogle slobodnije kretati u oblik koji želite. Nakon što se nanese na obrve, čvrsto pokriva i pritišće kao oblog prozirnom folijom (da se ubrza proces) i ostavlja se da djeluje osam do deset minuta.

Zatim slijedi nanošenje neutralizirajuće kreme na obrve i ponovno prekrivanja drugim slojem prozirne folije, puštajući da krema djeluje još osam do deset minuta. Ukoliko je potrebno nanosi se boja za obrve koja će ispuniti eventualne praznine. Posljednji korak je hidratantni uljni tretman koji ostaje na obrvama i pruža dovoljnu hidrataciju.

KAKO SE TREBATE PRIPREMITI ZA TRETMAN LAMINIRANJA OBRVA?

Stručnjaci navode da je najbolje izbjegavati upotrebu retinola i lokalnih lijekova koji se prodaju bez recepta jer ti proizvodi mogu osjetiti kožu i potencijalno dovesti do iritacije. Dolazak na vaš sastanak bez šminke s čistom kožom također pomaže procesu.

ŠTO BISTE TREBALI UČINITI NAKON LAMINIRANJA NAKON OBRVA?

Poput mikroblajdinga, postoji nekoliko najboljih praksi koje slijede tretman nakon laminiranja kako biste zaštitili nove obrve. Područje ne vlažite i ne dodirujte te izbjegavajte nanošenje krema, ulja i šminke za obrve ili oči. Također biste trebali preskočiti trening taj dan i izuzetno vrući tuš.

KOLIKO TRAJE LAMINIRANJE OBRVA?

Giselle Soto na svojoj web stranici ističe da uz pravilnu njegu, laminiranje obrva može trajati šest do osam tjedana.

TKO MOŽE URADITI LAMINIRANJE OBRVA?

Iako je laminiranje obrva općenito dobra tehnika za sve, postoji nekoliko iznimki. Ovaj se tretman ne preporučuje osobama koje imaju ogrebotine, opekline, ožiljke u blizini očiju ili upalu u području obrva. Također se trebate kloniti laminiranja obrva ako imate alergije ili ste u prošlosti reagirali na kozmetiku, boje i polutrajne tetovaže poput mikroblajdinga.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PENNY ANTUAR | MAKEUP ARTIST (@pennyantuar) on

KOJE SU NUSPOJAVE LAMINIRANJA OBRVA?

Laminiranje obrva neće naštetiti vašim stvarnim obrvama, ali iako su upotrijebljeni sastojci nježnije od stvarnih trajnih vlakana, ipak mogu iritirati vaše područje oko očiju kad im je koža izložena. S obzirom na to da je očni kapak najtanja, najdelikatnija koža tijela, posebno je sklona iritaciji.  Zato je važno da osoba kod koje radite tretman bude iskusna, pazeći da se proizvod ne proširi na osjetljivo područje kapka.

Što mislite o laminiranju obrva? Biste li vi probali ovaj novi tretman?

***

Naslovna fotografija: @pennyantuar
Tekst: Ilda Lihić-Isović

BEAUTY SAVJETI , 30.10.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

@pennyantuar

Podijeli:

Posljednje objavljeno