#OstaniKući: Sve što trebate znati o meditaciji za početnike

ZDRAVLJE I NJEGA
18.3.2020.

Uz #OstajemKuci sve više smo u potrazi za kreativnim idejama kako kvalitetno provesti vrijeme unutar četiri zida te svoje misli fokusirati na pozitivne stvari. Kako bismo se osjećali dobro, filtriramo toksične sadržaje, svoje vrijeme ulažemo u druženje s obitelji, a sve više pažnje posvećujemo i tjelovježbi doma, kao i meditaciji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meditacija u trenutcima kada nam je potrebna pauza od negativnih emocija i blage nervoze koja se osjeti u zraku itekako je pametna opcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PREDNOSTI MEDITACIJE?

Za mnoge od nas meditacija je još uvijek nepoznanica.  Njena prva prednost svakako je opuštanje u ubrzanoj svakodnevici. 
Dokazano je da meditacija potiče i bolje pamćenje, mijenja način na koji opažamo stvari, umiruje nas, pripomaže da brže obrađujemo informacije te nas potiče da budemo više prisutni u stvarnom trenutku.

Najvažnija lekcija koju trebate naučiti na početku jeste da vam proces opuštanja neće odmah u početku ići kako ste zamislili. Naime, sam proces čišćenja misli i nije baš najlakši zadatak, no, nipošto ne biste trebali odustajati. 

PRONAĐITE OPUŠTENO I UGODNO MJESTO ZA MEDITACIJU

Jastuk ili podloga za vježbanje su odlična opcija, a sama prostorija za meditaciju bi trebala biti izolirana od nepotrebnih zvukova. Pazite da tijekom meditacije udišete kroz nos, a izdišete na usta tempom koji vama odgovara. 

PRONAĐITE SVOJU METODU OPUŠTANJA

Fokusirajte se na disanje ili opuštajuće zvukove u pozadini, koji dolaze s playlista osmišljenih za meditaciju.
Možete ponavljati i određene mantre – rečenice ili riječi koje vam pomažu umiriti um te opustiti vas.  

BUDITE STRPLJIVI 

Kako biste naučili izbjeći nepotrebne misli i brige tijekom meditacije, potrebno je dosta prakse i strpljenja prema samom sebi.
Zato, nemojte požurivati sami sebe i budite ponosni na sebe za svaku sekundu i minutu tijekom koje ste uživali u trenucima mira. Vremenom će oni rasti.  

ODREDITE PERIOD U DANU ZA MEDITACIJU I POLAKO PRODULJUJTE VRIJEME MEDITACIJE

Netom prije spavanje ili rano ujutro dva su perioda koja za mnoge predstavljaju najbolji dio dana za oslobađanje od stresa.
Naravno, vrijeme i vremenski period trajanja meditacije birate sami. Sve ovisi o cilju koji želite postići i vremenu i trudu koji ulažete. No, pomoći će vam čak i par minuta posvećenih meditaciji. 

MEDITACIJU ZAVRŠITE SA OSMIJEHOM NA LICU

Još jedan mali dodatan boost koji potiče zahvalnost na vremenu koje ste upravo uložili u sebe i svoj proces opuštanja. 

ZDRAVLJE I NJEGA , 18.3.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno