TikTok beauty: Botox maska koju možemo napraviti doma - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

TikTok beauty: Botox maska koju možemo napraviti doma

Tekst:

Nevena Divčić

ZDRAVLJE I NJEGA
31.12.2023.

Je li ovo samo TikTok trend ili je zaista riječ o maski koja ima svoje benefite kada je riječ o njezi kože?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Znamo da se opet lomite između toga da li povjerovati TikTok savjetima nakon trideset videa koje ste već vidjeli. No, istražili smo benefite ove maske i mislimo da je ipak riječ o homemade maski na kojoj će nam koža biti zahvalna.


Botox?

Za početak ćemo odstraniti sve nedoumice koje možda postoje kada je riječ o poređenju ove maske s botoxom. Jasno je odakle potiče takvo poređenje, a vama će, ako niste vidjeli reakcije beauty entuzijastica na kraju videa, isto biti jasno ubrzo, kroz ovu analizu.

Šta je tačno botox i od čega se pravi? Botox ili botulinski toksin tipa A, pravi se od toksina kojeg proizvodi bakterija Clostridium botulinum. Prema tvrdnjama stručnjaka, koji snimaju svoje reakcije na viralni TikTok trend, ova maska ne može pomoći pri postizanju istih rezultata.

 Međutim, sjemenke lana su bogate omega-3 masnim kiselinama i antioksidansima koji imaju blagotvoran učinak na kožu. Ova maska će, u skladu s tim, pomoći pri smanjenju crvenila na koži, svježini i pomoći u ujednačavanju tena kože. Pored toga, može pomoći u održavanju hidratacije kože.


Homemade botox maska

Homemade "botox" maska pravi se od sjemenki lana i vode. Procijenite koja količina vam odgovara i skuhajte lan (prosjek su dvije šolje vode uz dvije kašike lana). Na očišćeno lice nanesite masku. U ovoj fazi ona bi trebala imati gelastu teksturu. Ostavite je na licu dok se u potpunosti ne osuši. Maska će pri sušenju izazvati osjećaj zatezanja (odakle dolazi i inspiracija za naziv i nastanak ovog trenda). Očistite lice i nanesite hidratantnu kremu.

 

@sylvia I didnt expect this to actually work 😳 @victoria__benitez ♬ original sound - Sylvia
@danicolexx Flax seed and water for clear skin ✨ #flaxseedmask#botoxathome#clearskin#koreanskincare#kbeautyhacks#kbeautytips♬ Everybody - Nicki Minaj

* * *
Naslovna fotografija: @hey_irma

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno