Sve što trebate znati o kremastom highlighteru - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Sve što trebate znati o kremastom highlighteru

Tekst:

Bonjour.ba

MAKEUP
30.5.2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je često nazivan i tajnim oružjem za zdrav i sjajan izgled kože, ali i artikl koji naše lice instant čini budnijim i svježim. Riječ je naravno o higlighteru. 
Makeup proizvode treba mudro koristiti kako biste iz njih izvukli maksimum, a kada je u pitanju highlighter, pozornost treba obratiti na odabir prave nijanse koja će lijepo naglasiti boju vašeg tena i crte lica, ali i na odgovarajuću makeup četkicu koja će nanijeti taman dovoljnu količinu proizvoda na vaše lice.

Koji kist birati? 

Za ovaj proizvod važno je birati kist srednje veličine s kojim ćete sjajne čestice nanijeti na mjesta na licu koja privlače svjetlost, a to su vrh nosa, područje ispod obrva i iznad usana te vrh jagodica.

Koje su prednosti kremastog highlightera?

Danas na tržištu postoje kremasti i tekući highlighteri, kao i highlighteri u kamenu i sticku. Kremasti su ukrali simpatije brojnih dama zbog brzog i lakog nanošenja i ono najvažnije, odlično se stapaju s kožom i podlogom koju ste nanijeli prije njega. Razmaziv je i možete ga nanijeti i prstima, iako je četka zbog higijenskih razloga puno bolja opcija. Naposljetku, volimo ga i jer ostavlja prirodan izgled sjaja na lice i izgleda lijepo na mladolikoj, ali i zreloj koži. 

Na što biste trebali pripaziti prilikom korištenja kremastog highlightera?

Masnoj koži više će odgovarati highlighter u kamenu, obzirom da će kremaste formulacije puno brže upiti te ista neće biti postojana kroz dan. 
Damama svijetle puti pristajat će highlighteri bisernih nijansi, dok dame srednjeg tona kože, mogu posegnuti za tubicama u boji šampanjca i nježno rozim nijansama. Ako imate taman ten, birajte proizvode koji imaju više žutog, bež i zlatnog podtona. Provjeren trik jeste i da u vašu tubicu s tekućim puderom dodate malo highlightera za sofisticiran sjaj lica. 
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno