Superčokoladni, zdravi brownie bez brašna? Isprobale smo recept koji ćete željeti pripremiti već danas! - Bonjour.ba - b...

Superčokoladni, zdravi brownie bez brašna? Isprobale smo recept koji ćete željeti pripremiti već danas!

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

GOURMET
22.11.2021.

Nije tajna da nas samo pomisao na ovaj desert čini nasmijanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sočni brownie jedna je od slastica koju rado biramo uz ritual ispijanja toplog napitka, a posebice nas je obradovao recept koji donosi nešto zdraviji pogled na ovaj popularni slatkiš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio je Bonjour.cookbook koju već danas možete online besplatno preuzeti na vaše uređaje i uživati u receptima koje smo izdvojili za vas!
Kreirao ga je Harry Cooper, koristeći dmBio prizvode kako bi osmislio poslasticu koju ćete iznova pripremati.

Sastojci:

  • 65g dmBio kakaa u prahu
  • 60g dmBio kokosovog šećera
  • 5 g dmBio praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 2 jaja
  • 80 ml dmBio kokosovog ulja
  • 60 ml dmBio bademovog napitka
  • prstohvat dmBio vanilije


Priprema:

Prije pripreme brownie, upaliti i zagrijati rernu na 180 Celzijusa.
U dubokoj posudi izmiješati sve suhe sastojke. Potom dodati ostale sastojke i miješati drvenom kutljačom dok ne dobijete glatku smjesu.
U kalup za kolače staviti papir za pečenje te preliti smjesu za brownie u kalup. Smjesu ravnomjerno rasporediti kroz kalup. Brownie peći 15-20 minuta na 180 Celzijusa. Prije serviranja brownie ostaviti da se ohlade.

***
Foto: Harry Cooper za Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci