TEKST: Bonjour.ba, Promotivni članak

DATUM OBJAVE: 18.11.2021.

Nije tajna da nas samo pomisao na ovaj desert čini nasmijanima.

Sočni brownie jedna je od slastica koju rado biramo uz ritual ispijanja toplog napitka, a posebice nas je obradovao recept koji donosi nešto zdraviji pogled na ovaj popularni slatkiš.

Dio je Bonjour.cookbook koju već danas možete online besplatno preuzeti na vaše uređaje i uživati u receptima koje smo izdvojili za vas!
Kreirao ga je Harry Cooper, koristeći dmBio prizvode kako bi osmislio poslasticu koju ćete iznova pripremati.

Sastojci:

  • 65g dmBio kakaa u prahu
  • 60g dmBio kokosovog šećera
  • 5 g dmBio praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 2 jaja
  • 80 ml dmBio kokosovog ulja
  • 60 ml dmBio bademovog napitka
  • prstohvat dmBio vanilije


Priprema:

Prije pripreme brownie, upaliti i zagrijati rernu na 180 Celzijusa.
U dubokoj posudi izmiješati sve suhe sastojke. Potom dodati ostale sastojke i miješati drvenom kutljačom dok ne dobijete glatku smjesu.
U kalup za kolače staviti papir za pečenje te preliti smjesu za brownie u kalup. Smjesu ravnomjerno rasporediti kroz kalup. Brownie peći 15-20 minuta na 180 Celzijusa. Prije serviranja brownie ostaviti da se ohlade.

***
Foto: Harry Cooper za Bonjour.ba


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!