Superčokoladni, zdravi brownie bez brašna? Isprobale smo recept koji ćete željeti pripremiti već danas!
Tekst:Bonjour.ba, Promotivni članak
GOURMETNije tajna da nas samo pomisao na ovaj desert čini nasmijanima.
Sočni brownie jedna je od slastica koju rado biramo uz ritual ispijanja toplog napitka, a posebice nas je obradovao recept koji donosi nešto zdraviji pogled na ovaj popularni slatkiš.
Dio je Bonjour.cookbook koju već danas možete online besplatno preuzeti na vaše uređaje i uživati u receptima koje smo izdvojili za vas!
Kreirao ga je Harry Cooper, koristeći dmBio prizvode kako bi osmislio poslasticu koju ćete iznova pripremati.
Sastojci:
- 65g dmBio kakaa u prahu
- 60g dmBio kokosovog šećera
- 5 g dmBio praška za pecivo
- prstohvat soli
- 2 jaja
- 80 ml dmBio kokosovog ulja
- 60 ml dmBio bademovog napitka
- prstohvat dmBio vanilije
Priprema:
Prije pripreme brownie, upaliti i zagrijati rernu na 180 Celzijusa.
U dubokoj posudi izmiješati sve suhe sastojke. Potom dodati ostale sastojke i miješati drvenom kutljačom dok ne dobijete glatku smjesu.
U kalup za kolače staviti papir za pečenje te preliti smjesu za brownie u kalup. Smjesu ravnomjerno rasporediti kroz kalup. Brownie peći 15-20 minuta na 180 Celzijusa. Prije serviranja brownie ostaviti da se ohlade.
***
Foto: Harry Cooper za Bonjour.ba