Studio Zidovi potpisuje uređenje moderne vile u Visokom u kojoj prevladavaju monokratske boje i prirodni materijali - Bo...

Studio Zidovi potpisuje uređenje moderne vile u Visokom u kojoj prevladavaju monokratske boje i prirodni materijali

Tekst:

Bonjour.ba

INTERIJERI
25.10.2016.

U sklopu projekta Al Waha Resort koji vodi Al Nami grupacija, studio Zidovi su ponudili svoje varijantno rješenje za uređenje i opremanje interijera. Naime, upravo vile čine cjelinu urbanističko arhitektonskog projekta Al Waha Resort Visoko, smještenog na potezu između Sarajeva i Zenice. Svaka od njih predstavlja individualne stambene jedinice te posjeduje po dva apartmana. Apartmani su dvoetažni, s posebnim ulazom za svaki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prizemlju je smještena grupa zajedničkih prostorija (kuhinja s trpezarijom i dnevni boravak, kupatilo, ostava, gostinjska soba), dok je spratna etaža rezervirana za master sobu i dvije spavaće sobe. Svaka od spavaćih soba posjeduje kupatilo. Teren u nagibu omogućava prelijepe vizure koje se pružaju niz padinu. Za idejni urbanističko arhitektonski dio projekta je zaslužna kompanija Al Nami, dok je Studio Zidovi klijentu ponudio svoje varijantno rješenje dizajna i opremanja interijera.

dnevni1

„Osnovani smo radi pružanja usluga arhitektonskog projektovanja, dizajna interijera i namještaja, opremanja interijera, inženjerstva i konsaltinga, kao i izrade 3D modela i animacija za naše lokalne i internacionalne klijente. Naša misija je na osnovu sopstvenih znanja i sposobnosti kreirati viziju i proizvesti rješenje koje zadovoljava potrebe naših klijenata za njihovim radnim i životnim prostorom, te ih realizirati koristeći najsavremenije i najkvalitetnije materijale dostupne na tržištu.“ – otkrili su nam iz studija Zidovi. 

spav b

Prilikom dizajna interijera tim studija Zidovi se vodio funkcionalnošću svih grupa prostora, jednostavnošću forme i oblika, te odabirom prirodnih materijala. Upotreba palete monokromatskih boja, u kombinaciji s teksturama prirodnih materijala (prije svega drveta) nastojali smo pojednostavniti, ali i utopliti prostor. Prostrane kuhinje, komotan prostor za objedovanje, te dnevni boravak čine idealnu cjelinu za zajednički boravak ukućana. Spavaće sobe svedene na funkciju odmora i opuštanja daju bogatstvo kompletnom interijeru odabirom kreveta, prostirki i drugih detalja u interijeru.

dnev kuh
kuh1
spav2
djecija b


Foto: Studio Zidovi

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno