Studio Kota potpisuje uređenje apartmana u kojem dominiraju luksuzni materijali i zeleni dekor - Bonjour.ba - bh.lifesty...

Studio Kota potpisuje uređenje apartmana u kojem dominiraju luksuzni materijali i zeleni dekor

Tekst:

Bonjour.ba

INTERIJERI
29.11.2016.

Studio Kota arhitektonski je studio iz Sarajeva, koji već potpisuje uređenje brojnih objekata diljem Bosne i Hercegovine, ali i susjednih zemalja. Njihov posljednji izazov bio je uređenje ovog apartmana. "Oplemeniti prostor u kojem živite, unijeti boje i nove oblike, bio je moto kojim smo krenuli u ovu dizajnersku i arhitektonsku temu. Ohrabreni smo odlučili da jednostavne tonove upotpunimo živim zelenim dekorom, luksuznim bezvremenskim mermerom i toplim hrastom koji će razbiti monotoniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na taj način transformacija u ovom enterijeru, pozitivno utiče na energiju i svakodnevni život. Vodili smo se idejom koju smo u toku izrade projekta nazvali “enterijersko odijevanje” što znači da smo enterijer odjenuli u elegantne tkanine od najfinijih prirodnih materijala, dekorativne elemente klasičnog i modernog dizajna,  tepihe, kao i zidne obloge, i a sve to osvijetljeno pomno razrađenim konceptom ambijentalne kao i dekorativne rasvjete koja akcentuje sve ono čemu smo težili da prostor u konačnici definira i istim elementima daje na važnosti.

studiokota uredenje 1

Velika je zabluda da ambijent i enterijer čini namještaj i njegov mudar izbor. Prostor prije svega definišu podovi, zidovi, stropovi i rasvjeta kao četiri ključna elementa.

studiokota uredenje 2

studiokota uredenje 3
studiokota uredenje 6

Poštujući ova saznanja otvara nam se mogućnost da poboljšamo svakodnevni kvalitet života i da se sa bojama,materijalima, teksturama kao i dezenima igramo.

studiokota uredenje 5

studiokota uredenje 4

U konačnici smo dobili rješenje koje može istovremeno biti moderno, minimalističko, klasično, eklektično, retro ili rustično, ali odmjereno i dobro usklađena s postojećim elementima u prostoru i zahtjevima klijenta."


Tekst i foto: Studio Kota

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno