Zavirite u Studijo: Regionalni brend koji stoji iza prekrasnih zidnih tapeta - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Zavirite u Studijo: Regionalni brend koji stoji iza prekrasnih zidnih tapeta

Tekst:

Bonjour.ba/PR

DIZAJN SAVJETI
8.5.2023.

Ljubiteljima interijera poznata je činjenica da su tapete postale svojevrsni imperativ u uređenju interijera. U posljednje vrijeme naglasak je stavljen na minimalizam i jednostavnost, održivost i ekološku osviještenost materijala te personalizaciju i individualnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


U želji da našim čitateljima otkrijemo nešto o regionalnom brendu koji se vodi filozofijom održivosti, a koji stoji iza veoma nagrađivanih tapeta, zavirili smo u Studijo i doznali veoma zanimljive detalje o samom timu, ali i interijeru. Naša sugovornica u rubrici Interijer i dizajn bila je osnivačica brenda Josipa Maras - umjetnica i uspješna poduzetnica koja nam je otkrila kako izgleda tipičan dan tog dizajnerskog studija. 


Tim Studijo


Tajna brenda leži u snazi ženskog tima

Da se dizajn i interijeri vole javno - nije neka nepoznanica. Dodate li tome snažnu žensku energiju, timski duh i puno smijeha - mogli biste naslutiti da se nalazite na adresi zagrebačkog dizajnerskog studija koji posljednjih godina osvaja tržište svojim kreativnim i inovativnim zidnim tapetama. Ovaj dinamičan tim čine prvenstveno žene, stručnjakinje za dizajn i kreativu, istinske vizionarke u svijetu dizajna, dok su muški članovi tima zaduženi za brojke, proizvodnju i logistiku.

“Ako stavimo na stranu ovaj kaotični dio izlaska iz stana - djeca, pas, škola, vrtić, promet… mogu reći da mi je jutarnja kava s mojim curama u uredu - istinski smiraj. Tu proradi onaj pravi girl power i nebo nam postaje granica. Prolazimo check liste, dizajn tim radi na razvijanju kreative i doradi dizajnerskih rješenja, dok je produkcija usmjerena na testiranje materijala i prototipova te praćenje proizvodnog procesa. Ja crtam, oni sve ostalo i nekako uspijevamo!” - podijelila je Josipa Maras.

Inovativnost kao mindset

Studijo tapete su među prvim u regiji predstavili tržištu vodootporne tapete. Jedinstvenost na tržištu osigurali su ekološki prihvatljivim materijalima, inovativnom kombinacijom premaza završnog sloja te jednostavnošću postavljanja. Još prošle godine cjelokupan proizvodni proces stavili su pod isti krov i pokrenuli prvu hrvatsku tvornicu zidnih tapeta.

"Inovativnost je ključna odrednica rasta svakog suvremenog biznisa. Da bismo imali globalno konkurentan proizvod, konstantno ulažemo u najnovije tehnologije i edukaciju tima. No, prije svega svom timu želim približiti inovativnost kao način razmišljanja, mindset koji uvijek preispituje postojeće ideje i traži nove načine ostvarivanja ciljeva. Rado ih potičem hrabro istraživati nove ideje, koncepte i razmišljati van okvira.

 Želim im osvijestiti prednosti kritičkog razmišljanje, poticati ih na kreativnost, originalnost i spremnost na promjene. Budući svaki dan započinjemo s inspirativnim brainstormingom - mogu reći da je ovakav mindset urodio plodom.”
- izdvojila je dizajnerica.

Umjetnost kao jedini bezvremenski trend

Za Studijo tapete karakterističan je kreativan proces nastajanja pojedine tapete. Naime, Josipa je prvenstveno umjetnica, slikarica i grafička dizajnerica koja je još prije 10-ak godina, platno na štafelaju zamijenila digitalnim slikarstvom i tako uspjela odgovoriti trendovima na tržištu: “Vjerujem kako je ključ našeg uspjeha upravo originalan i autentičan dizajn, odnosno umjetnost koju svakodnevno donosimo u domove naših klijenata. Upravo taj bezvremenski trend je ono što stvara dosljednost i kredibilitet u poslovanju i što nas dugoročno veže uz ljude.”

Iz Studija su nam otkrili kako personalizacija prostora postaje sve popularniji trend. Ljudi žele prostor koji odražava njihov karakter, interese i stil te se sve više odlučuju za individualne pristupe uređenja prostora,  jedinstvene komade namještaja i kreativna, umjetnička djela.

 “Personalizirani projekti su oni koji nam zadaju najviše muke i neprospavanih noći, no na kraju oni su ti koji povežu tim, zbog kojih se osjećamo najjači zajedno i čiju finalizaciju uvijek pošteno proslavimo.” - zaključila je Josipa Maras.


* * *
Foto: Studijo Promo

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno