Stipe Filipović izdvaja trendove koji su obilježili najpoznatniji frizerski sajam u Londonu - Bonjour.ba - bh.lifestyle...

Stipe Filipović izdvaja trendove koji su obilježili najpoznatniji frizerski sajam u Londonu

Tekst:

Bonjour.kolumnist

KOSA
22.10.2022.

Već tradicionalno, London tijekom jeseni postaje mjesto okupljanja priznatih i popularnih imena koja postavljaju trendove u svijetu frizura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Naime, ovog mjeseca održan je Salon International međunarodni sajam frizera. Riječ je o sajmu frizera koji slovi kao jedan od najvećih i najpoznatijih, te koji svake godine beauty svijetu ponudi mnoštvo noviteta, ali i otkrije vodeće trendove za nadolazeću sezonu. Svjetski poznati i višestruko nagrađivani saloni poput Mahogany, Patrick Cameron, Sasson i TONY&GUY i ove godine predstavili su na jedinstven i inspirativan način unikatne frizure. 

I ovog puta gost prestižnog sajma u Londonu bio je naš kolumnist Stipe Filipović koji nam je otkrio sve zanimljivosti, ali i upečatljive frizure koje će vladati scenom kroz nadolazeće razdoblje. Kako bismo vam na najbolji način dočarali atmosferu s ovog jedinstvenog događaja u nastavku donosimo Stipin komentar na trendove koji su postavili brendovi i frizeri sa svjetske scene.


Stipe Filipović

Salon International koji se održao od 8.10.-10.10. u Londonu profesionalcima omogućuje umrežavanje s frizerima kako bi vidjeli trendove te najnovije inovacije proizvoda i usluga za kosu. Veliki broj izlagača prezentirao je novitete koje su imali za ponuditi posjetiteljima. Najstručniji frizeri današnjice su prezentirali svoje kolekcije, pa krenimo redom:


Mahogany

Idiosinkratična teatralnost nove romantične scene iz 1980-ih nadahnula je Mahoganyjevu posljednju kolekciju, The Kilter Klub, koja je prvi put prikazana na pozornici Salon Live u Salon Internationalu.

Tim je predstavio ukupno devet modela s izgledom koji uključuje tehnike slojevitosti internog ofseta, sporadične teksture i unutarnje nepovezanosti, za vrlo individualne stilove koji su bili heroji njihovih modela. „Stvaramo izgled na temelju osobnosti i preferencija", rekao je kreativni direktor, Neil Atkinson. „U konačnici, to je ono što je važno."

Patrick Cameron

Patrick je proveo nas kroz inspirativnu kolekciju podignute kose, koja obuhvaća tehnike uključujući vezivanje, tkanje, pa čak i uvijanje kose pomoću klasičnog, retro alata Topsy Tail. Ponavljajući važnost jake podloge, posebno za mekši izgled, Patrick je podijelio savjete za stvaranje savršene podloge: „nemojte previše regenerirati kosu kako biste zadržali prianjanje i uvijek koristite vruće viklere za pripremu."

Također je podijelio važnost izbora modela za fotografski rad na društvenim mrežama, objašnjavajući kako zamršeni izgledi često najbolje funkcioniraju na svjetlijoj kosi kako bi se istaknuli detalji, dok tamnija kosa može biti bolja za strukturiranije stilove.

Sassoon

Prezentacija salona Sassoon uvijek privuče posebnu pažnju posjetitelja i kao takva nosi posebno mjesto u frizerskom kalendaru. Jedinstvenost ove prezentacije je u tome što donosi vizionarski rad i tehničku stručnost kreativnog tima Sassoon globalnoj publici. Svojim inovativnim i inspirativnim prezentacijama, frizerski moćnik nastavlja redefinirati granice i proizvoditi izgled koji odjekuje.

Oživljavajući disciplinu, metodologiju i neobuzdanu kreativnost koja je Sassoon Academy držala na čelu obrazovanja za kosu posljednjih šest desetljeća, članovi International Color and Creative Teama proveli su publiku kroz niz potpunih transformacija uživo na pozornici, pokazujući prilagođene upute u kroju, boji i stilu.

Stvorene boje bile su u rasponu od zlatno plavih i mandarina nijansi i gradijentnog preljeva ružičastih i ljubičastih kovrča do ručno oslikanih površinskih boja u geometrijskom aureolu boje fuksije i slobodnim prugama u crnoj i crvenoj boji.


TONI&GUY

Dok TONI&GUY gleda unaprijed na svoju 60. obljetnicu, tim se osvrnuo na koncept modernog nasljeđa unutar svoje kolekcije ReVibe 6.0. „Ovo je novo poglavlje", rekao je Globalni kreativni direktor, Cos Sakkas.

„Naša afirmacija je, 'ovo sam ja'. To je kosa koja je odvažna, hrabra i spontana, predstavljena kroz salonske prekrasne oblike i nevjerojatne boje.” Izgledi su varirali od punih kovrča i dugih luksuznih valova do muških krojeva teške teksture i iznimno poželjnih krojeva.

Druga predstavljena kolekcija, Metaculture, također se fokusirala na individualnost - „tko smo mi, što bismo mogli biti i što bismo željeli biti", kako je rekao obrazovni direktor za Kinu i južnu hemisferu Bill Watson. Boje su predstavljene u tri priče – priroda, goli tonovi inspirirani pažnjom i živopisne nijanse koje odražavaju život u metaverzumu.

Krojevi i styling predstavljeni su radom s prirodnim teksturama za hiperpersonalizirani izgled, klasični bob i slojeviti oblici koji grle glavu: „to su frizure sa životom koje se razvijaju i evoluiraju", objasnio je Cos.

Konačno, došlo je vrijeme za uvijek iščekivani avangardni dio revije, s prekrasnim prezentacijskim modelima koji su nosili skulpturalne pokrivale za glavu oblikovane od origami komada kose, svjetlucavih komada plastičnih komada i strukture irokeze, ponovno zamišljene u metalik tonovima. Čista umjetnost, u svom najboljem izdanju.Zaključak, monokromatske boje su ono što je trenutno trend, ako već nismo pobornici jedne boje onda flug tehnika je must have kada su u pitanju žene.
Muškarci su reciklirali fudbalerku, te uvili kosu.

* * *
Foto: Salon International

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno