Stipe Filipović nam donosi frizerske trendove iz Londona

KOSA
24.10.2013.

Kako je protekao najveći frizerski sajam?   Nadamo se da ste se već navikli na to da vam se svake godine javljamo s najnovijim frizerskim trendovima iz Londona, točnije, direktno sa sajma London Salon International na kojem nas predstavlja naš dragi suradnik – Stipe Filipović. U tekstu ispod ćete naći Stipin osvrt na trendove koji će uslijediti, te fotografije zanimljivih frizerskih ostvarenja na ovogodišnjem sajmu Salon International.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osnovni cilj ovogodišnjih kolekcija prikazanih na Salon Internationalu je istraživanje svih mogućnosti koje pruža kreativnost. Dovoljno je samo par poteza četkicom da stvorite novu dimenziju boje. Kolekcije potiču samouvjerenost koja se zasniva na tom da se bude drugačiji, da privlači, da fascinira i snažno utječe na okolinu.

Glavno pitanje koje me pitaju je – Stipe, je li ove sezone u trendu duga ili kratka kosa? Odmah ću vam reći – kroz ovogodišnje kolekcije koje su prikazane podjednako su bile zastupljene obe dužine.

11

Kada govorimo o trendovima na kratkoj kosi - mora biti pošišana tako da nam nudi više mogućnosti oblikovanja, da nismo osuđeni samo na jednu frizuru. I ove godine glavni must have su šiške koje mogu biti pošišane bilo kako, samo ne klasično. Kratka kosa je najčešćejednobojna sa akcentom na šiškama, koje bi trebale dominirati, ne samo šišanjem već i bojanjem. Nameću nam se plave nijanse pješčanog tona, smeđe i bakrene  u kombinaciji s pastelnim nijansama koje dominiraju upravo na šiškama.

Duga kosa najčešće je stepenastog oblika. Stilizirana je na kojekakve načine, ali jako rijetko pada ravno, a kada govorimo o boji ona je kod duge kose najčešće u prirodnim ili u bakrenim tonovima. Hair-up više ne kuca na vrata, nego je ušao i sve je prisutniji - volumen gracioznost, lucidnost i smjelost - sve na jednom mjestu  u isto vrijeme. Pletenice su svakako dobrodošle, međutim, ne klasične. Pletenice koje prkose same sebi, koje izgledaju nedovršeno, na neki način neugledno, su glavni adut onih modno najosvještenijih. Tekstura kakva se do sada smatrala neprimjerenom za kosu, trenutno je glavni vladar na glavi.

Muškarci moraju biti uredno pošišani sa svakako (pogađate!) naglašenim šiškama. Bilo da su duge ili kratke, i kod muškaraca šiške moraju dominirati.

PreviousNext

Tekst i foto: Stipe Filipović / MODAMO.info

KOSA , 24.10.2013.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  BONJOUR.ba

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno