Spoj mode i slikarstva u novoj ljetnoj Art by Tea kolekciji

MODNE VIJESTI
20.6.2018.
 Domaći brand ART BY TEA predstavio je kampanju za novu kolekciju za ljeto 2018. godine. I u ovoj, kao i u svim svojim prethodnim kolekcijama, dizajnerica Tea Zubović ostaje vjerna konceptu koji se zasniva na sintezi slikarstva i mode, a u namjeri da se umjetnost približi što većem broju ljudi.

Proizvodi Art by Tea su zapravo “wearable art” (nosiva umjetnost) i namijenjeni su svima koji vole i žive umjetnost i modu te žele investirati u vlastiti stil. Ono za čime svaka žena teži jeste da posjeduje unikatan, neobičan i jedinstven odjevni komad, koji će dati određeni stilski, ali i osobni pečat kombinaciji koju nosi. Pročišćene linije oplemenjene jarkim i neočekivanim kombinacijama boja, krase ovu kolekciju brenda Art by Tea.

 

1

 

U slikarskom smislu, simplificirani pejzaž satkan od geometrijskih oblika, zasnovan na klasičnoj moderni, provlači se kroz ovu modnu viziju. Kolekcija se sastoji od niza različitih odjevnih predmeta poput svilenih haljina različitih dužina, overala, kaputa, šalova te redizajniranog oslikanog jeansa što je novost u dosadašnjem radu dizajnerice. Svaki komad je pažljivo osmišljen i ručno oslikan. Kolekcija je izrađena od kvalitetnih materijala, a styling potpisuju Tea Zubović, Zlata Zubović i Adela Bišćević. Za fotografije kampanje bio je zadužen modni fotograf Edvin Kalić ispred čijeg objektiva su se našle manekenke Delila Softić i Aida Jahić. Make-up potpisuje Maja Koristović Talović, a frizuru Mirela Barakovac. Styling je upotpunjen satovima i nakitom Lencia brenda Zlatarna Celje.

2

3

4

7

8

6

 

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  Bonjour

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno: