Zalizana punđa je još uvijek jedna od omiljenih frizura! Rekreirajte je za 3 minute. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Zalizana punđa je još uvijek jedna od omiljenih frizura! Rekreirajte je za 3 minute.

Tekst:

Nevena Divčić

KOSA
27.2.2024.

Malo šta je u svijetu frizura toliko magično, iako jednostavno, kao sleek bun punđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ova klasična frizura ne samo da je veoma elegantna, već je i praktična te idealna za formalne događaje, poslovne sastanke ili jednostavno kao svakodnevni izbor koji nikada ne izlazi iz mode. Bilo da ste odlučili provesti dan u trenirci ili na pomenutim poslovnim sastancima – onda će dobar izbor biti sleek bun frizura.


Foto: @aishapotter


Bilo da imate malo duži bob ili dugu kosu postoje načini da je stilizujete na način koji odgovara vašoj kosi.


Kako kreirati sleek bun frizuru? 

Sudeći po online svijetu ovo je frizura za koju će biti poželjno da je stilizujete drugi ili treći dan nakon pranja kose ili čak uz mokru kosu.

Pažljivo raščešljajte kosu kako biste uklonili sve čvorove i nepravilnosti te koristite fini češalj kako biste ravnomjerno rasporedili kosu. Pozicionirajte rep kose u ovisnosti od toga koliko nisko ili visoko želite svoju punđu. Dok držite rep kose, uvijte ga u spiralni oblik oko baze repa te za to vrijeme čvrsto držite kosu.

 Pričvrstite je gumicom za kosu i ukosnicama ako je to potrebno. Dodatno je osigurajte lakom za kosu ili čak za vrijeme stiliziranja koristite proizvode koji će je držati na mjestu. 

 Ako je to u skladu s vašom dužinom kose i stilom, možete opustiti prve pramenove kose za nešto elegantniji izgled koji uokviruje lice


Foto: @haileybieber

* * * 
Naslovna fotografija: @carodaur

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno