TEKST: Ana Rotim
DATUM OBJAVE: 25.4.2023.
Rekli bismo da sezona sladoleda službeno bude otvorena nakon što popularni i mnogima omiljeni brendovi na tržištu predstave novitete, kao i drukčije okuse svojih bestsellera.
Pa tako dolaskom toplijih dana, ove godine pojavile su se neke nove vrste koje su nas inspirirale na malu avanturu okusa. Stoga, potaknuti recenzijama na društvenim mrežama odlučili smo zaviriti u ponudu i degustirati tri okusa sladoleda o kojima se posljednjih dana najviše pričalo.

Riječ je o sladoledima – Monte, Macho Sandwich s okusom kikiriki maslaca i karamele i Bananica sladoledu.
O okusu i spoju čokolade, mlijeka i lješnjaka koji krije sladoled Monte pisali smo vam već prošle godine kada se pojavio na hrvatskom tržištu, stoga nas je oduševila činjenica da su napokon dostupni i kod nas. Za ljubitelje čokolade ovo će biti prava osvježavajuća i kremasta slastica.

Sladoled Bananica ukrao je pažnju brojnih sladokusaca koji rado uživaju u okusima prepoznatljivog slatkiša već prvog dana nakon što se pojavio na tržištu. Odličan za one koji vole nešto jednostavnije okuse i laganije sladolede.
Novi okus sladoleda koji je dobio najviše pozitivnih recenzija je Macho Sandwich s okusom kikiriki maslaca i karamele. Lagan, kremast i punjen neodoljivim spojem kikiriki maslaca i karamele – ovaj sladoled uistinu je osvježavajuća poslastica za sladokusce.

Svi sladoledi dostupni su u bolje opremljenim trgovinama diljem Bosne i Hercegovine, stoga trk u obližnju trgovinu i otkrijte nam koji od ovih sladoleda je vaš favorit.
* * *
Foto: Ilda Lihić-Isović
TEKST: Bonjour.ba - PR
Smješten u samom srcu Sarajeva, Hotel Europe već više od jednog stoljeća predstavlja simbol elegancije, vrhunske usluge i bezvremenskog šarma.

Njegov prepoznatljivi spoj historijskog naslijeđa i modernog luksuza čini ga jednim od najposebnijih prostora u gradu, mjestom gdje se tradicija susreće s savremenim komforom, a svaki detalj odiše pažnjom i stilom.


Posebno mjesto u ponudi Hotela Europe zauzima njegova gastro tradicija. Kroz godine, hotel je postao sinonim za posebno kulinarsko iskustvo u kojem se kreativnost, kvaliteta i autentični okusi stapaju u meni koji zadovoljava i najzahtjevnije goste. Svako jelo kreira se s pažljivo biranim sastojcima, a kuhinja teži savršenom balansu – od laganih mediteranskih tonova do bogatih, punih nordijskih okusa.
Upravo u tom duhu Hotel Europe i ove godine otvara vrata svog Atriuma i poziva na tradicionalnu Prazničnu Večeru, koja će 26. decembra pretvoriti večer u nezaboravno kulinarsko i muzičko iskustvo.

26.12.2025. u 20:00h u ambijentu koji spaja toplinu praznične sezone i eleganciju atrijuma, gosti će uživati uz live jazz muziku u izvedbi saksofoniste i DJ-a Borisa Bomoštara koja će dodatno naglasiti atmosferu blagdanske čarolije.


Ovogodišnja večera donosi izbor između dva kreirana menija, svaki u pet pažljivo osmišljenih slijedova:
Moderni Mediteran: Riblji meni
Za ljubitelje svježine, morskih okusa i lagane mediteranske elegancije.
- Amuse: Pohana sirna kuglica s borovnicom i timijanom
- Predjelo: Crudo od brancina
- Toplo predjelo: Ravioli ricotta–špinat, kadulja & limun
- Glavno jelo: Losos s koricom od pistacija, salata od komorača i naranče
- Desert: Kuhana kruška u vinu sa sladoledom

Nordijski Ugođaj: Mesni meni
Za one koji preferiraju zemljane tonove, toplinu arome i bogatstvo nordijske kuhinje.
- Amuse: Pohana sirna kuglica punjena suhom smokvom i ružmarinom
- Predjelo: Cvekla tri teksture s orasima
- Toplo predjelo: Krem juha od celera i jabuke
- Glavno jelo: Sporopečena teleća potrbušina s pireom od peršina i prokulicama s lješnjacima
- Desert: Kolač od badema i kruške

Praznični ambijent bit će upotpunjen posebnom dekoracijom, a svaki gost će dobiti i mali poklon kao pažljivo odabran znak zahvalnosti i topline.


Za dodatni praznični ugođaj, pripremili su i poseban photo-corner - elegantno dekorisan jelkom, toplim novogodišnjim detaljima, te ogledalom - savršen za fotografije koje će zauvijek čuvati uspomenu na ovu večer.

Cijena je 80 KM po osobi, a rezervacije su obavezne zbog ograničenog broja mjesta: [email protected].
+387 33 580 573, +387 33 580 400.
Praznici su vrijeme zajedništva, uživanja i stvaranja uspomena, a Hotel Europe, kao jedan od simbola sarajevske tradicije i gostoljubivosti, savršeno je mjesto za to.
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!