Prateći ova dva jednostavna koraka uvijek ćete imati njegovane i mekane usne tijekom hladnih mjeseci - Bonjour.ba - bh.l...

Prateći ova dva jednostavna koraka uvijek ćete imati njegovane i mekane usne tijekom hladnih mjeseci

Tekst:

Marija Perić

BEAUTY SAVJETI
27.9.2021.

Dolaskom jeseni i zime i naše usne su izložene vanjskim uvjetima te radi svoje osjetljivosti, sklone su pucanju i isušivanju zbog čega im trebamo posvetiti posebnu pažnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da naše usne nemaju svoje lojne žlijezde, konstantno im je potrebna hidratacija kako bismo spriječili pucanje i isušivanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razmišljajući o tome kako dodati i brigu o usnama tijekom narednih mjeseci, pronašli smo savjete dermatologa koji naglašavaju samo dva, ali jako bitna rituala koji će vam pomoći.

Foto: Pexels

Otkrijte ih u nastavku.

PRVI KORAK – HIDRATACIJA

Korištenje balzama za usne pomoći će vam u tome da vaše usne uvijek budu mekane i njegovane. Nanošenje 2-4 puta dnevno dostatna je količina balzama za usne koja će ih nahraniti i dati im poseban sjaj. Zato uvijek imajte svoj balzam za usne pri ruci, posebice tijekom hladnih mjeseci.

Foto: Pexels

DRUGI KORAK - PILING

Idealno za obnovu usana, kao i uklanjanje nastale suhe kože koja se ljušti svakako su pilinzi za usne. Piling jednom do dvaput tjedno zadržava mekoću usana i čini usne glatkima na dodir, a možete ga napraviti i u vlastitoj kuhinji uz par sastojaka. Važno je da nježno piling nanesete na usne, kružnim pokretima ga malo umasirate, a zatim ostavite neko vrijeme i konačno isperete i posušite usne laganim tapkanjem ručnikom.

Foto: Pexels

Nakon toga stavite svoj omiljeni balzam i vaše usne će izgledati neodoljivo.

Foto: Pexels

DODATNI SAVJETI

Jednako kao i svaki drugi dio tijela, važno je i da usne zaštitite uz pomoć SPF faktora. SPF može biti dio vaše dnevne kreme ili se nalaziti u vašem balzamu za usne, no važno je da ga uključite u svoju rutinu.

Foto: Pexels

Pored toga, nemojte gristi usnu. Ova navika čini usne dodatno ranjivima i suhima što traži dodatnu hidrataciju.  

***

Naslovna fotografija: Pexels
Tekst: Marija Perić

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno