SFF i Porsche BH i ove godine zajedno u misiji očuvanja zaštite životne sredine - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

SFF i Porsche BH i ove godine zajedno u misiji očuvanja zaštite životne sredine

Tekst:

Bonjour.ba/PR

BONJOUR.CLUB
13.7.2023.

Sarajevo Film Festival i kompanija Porsche BH i ove su godine zajedno u misiji doprinosa očuvanju životne sredine, postizanju održivog razvoja i nulte stope onečišćenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Od prošle godine Porsche Bosna i Hercegovina je kao sponzor Sarajevo Film Festivala upravo s tim ciljem omogućio dio voznog parka Festivala električnih vozila, a ove će godine 29. Sarajevo Film Festival u potpunosti za službena imati električna vozila: flotu od 14 električnih automobila.
 

 Sarajevo Film Festival posvećen je misiji nulte stope onečišćenja, i s tim u vezi smo proteklih nekoliko mjeseci radili na izradi studije koja je izmjerila načine kako Sarajevo Film Festival može utjecati na održivi razvoj. Procjena osnovnog ugljičnog otiska Sarajevo Film Festivala prvi je korak na putu ka integraciji održivosti u aktivnosti i operacije Sarajevo Film Festivala. Praćenjem emisija na godišnjoj osnovi, Festival može pratiti napredak na putu prema ciljevima smanjenja ugljika, poboljšati svoje procese prikupljanja podataka i istražiti uštede koje bi se mogle postići povećanjem efikasnosti.

U tom smislu ćemo kreirati strategiju usmjerenu na djelovanje s fokusom na smanjenje ključnih žarišta emisije ugljičnih plinova. U cilju posvećenosti postizanja misije Net Zero tj. Festivala s nultom stopom onečišćenja, promovišemo aktivnosti koje podržavaju korištenje alternativnih vidova transporta. Kompanija Porsche BH koja je također usmjerena na održivi razvoj i zaštitu životne sredine, u tom nam je smislu jedan od glavnih partnera, i izuzetno nam je zadovoljstvo što smo u Porscheu BH dobili višegodišnjeg partnera s kojim dijelimo iste strateške ciljeve, za zdraviji okoliš za sve nas
”, izjavio je direktor Sarajevo Film Festivala Jovan Marjanović.

 Izuzetna nam je čast što kroz saradnju sa Sarajevo Film Festivalom podržavamo zajedničku stratešku odluku prelaska na korištenje čistih i obnovljivih izvora energije.
Veoma smo ponosni što je naš doprinos u električnim vozilima ove godine još bogatiji. Naime, proširili smo flotu na 14 električnih automobila među kojima su modeli VW ID.3, ID.4, ID5, Audi Q4, Porsche Taycan i najnoviji modeli ID.Buzz, Cupra Born i Škoda Enyaq. Sretni smo kao kompanija što imamo priliku podržati najznačajniji kulturni događaj u Bosni i Hercegovini, te smo iz tog razloga odlučili da drugu godinu zaredom budemo dio ovog projekta.

Elektromobilnost je nezaobilazan trend koji će sasvim sigurno biti izazov i za našu državu prevashodno u smislu izgradnje električnih punionica koje će moći adekvatno odgovoriti potrebama novih električnih automobila. Činjenica da će većina svjetskih automobilskih brendova već za naredne 2-3 godine u svom portfoliju imati 20-30% električnih vozila, jasno govori u kojem pravcu se kreće automobilska industrija
“, izjavio je Senad Olovčić, direktor Porschea BH.

 

* * * 
Foto: PR 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno