#28thSFF: Glumica Belma Salkunić otkriva koji film gleda sa sinom, ali i još par sjajnih naslova različitih žanrova! - B...

#28thSFF: Glumica Belma Salkunić otkriva koji film gleda sa sinom, ali i još par sjajnih naslova različitih žanrova!

Tekst:

Bonjour.ba

EVENT
11.8.2022.

Belmu Salkunić možete prepoznati iz filmova Glas!, Dobro uštimani mrtvaci, ali i iz serija Lud, zbunjen, normalan i Žigosani u reketu. Česta je gošća Sarajevo Film Festivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Prije dvije godine vodila je ceremoniju otvaranja 26. Sarajevo Film Festivala kada smo s njom proveli jedan dan na crvenom tepihu.
Već pri prvom razgovoru vas osvoji njena energija i elegancija, a nerijetko ju možete vidjeti kako nosi i bh. brendove. Kao filmska entuzijastica i prepoznata glumica bila je izuzetno odličan odabir za kreiranje liste filmove koje želimo gledati ove godine na Sarajevo Film Festivalu. Tako je Belma preporučila domaće i strane filmove, ali i otkrila koji će film iz Dječjeg programa rado otići pogledati sa svojim sinom. Više u nastavku.

 

Belma na Sarajevo Film Festivalu 2020. godine
 

Filmske preporuke Belme Salkunić koje vrijedi pogledati na #28thSFF

„Iako smo za vrijeme Sarajevo Film Festivala najbliži svijetu, mene ipak raduje prikazivanje domaćeg filma. Toliko ih se malo snima da je svaka premijera radost i sreća. Zato, na prvo mjesto stavljam film Praznik Rada, koji će zatvoriti ovogodišnji festival.
Moj izbor za ovu godinu je i film The Hunt, jer smo svakako počastvovani dolaskom Mads Mikkelsena.
Film otvorenja, Trougao tuge, također je moj izbor i radujem se pogledati ga na Metalcu.

Ne treba zanemariti ni Dječji program u sklopu Sarajevo Film Festivala. Pogledat ću film Kapa, našeg reditelja Slobodana Maksimovića. Radujem se povesti sina na taj film.
Što se tiče dokumentarnog programa, prvi izbor mi je film Do slobode, Jasenka Pašića, vrlo važna i emotivna priča za našu zemlju.“
 

 

***
Naslovna fotografija: Almin Zrno

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno