Šejla i Lejla Ramović: Donosimo detalje sa zajedničkog putovanja i savjete za trudnice - Bonjour.ba - bh.lifestyle magaz...

Šejla i Lejla Ramović: Donosimo detalje sa zajedničkog putovanja i savjete za trudnice

Tekst:

Nevena Divčić

PUTOVANJA
19.6.2024.

Svoje priče o putovanjima nastavljamo još jednim ekskluzivnim intervjuom i savjetima iz prve ruke!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ovaj put, zaputili smo se u Hurgadu uz Šejlu i Lejlu Ramović koje su nedavno svoje pratitelje na društvenim mrežama obradovale emotivnim objavama kroz koje su objavile kako će se njihovoj porodici uskoro pridružiti još dva člana. Kratko nakon toga uživali smo u njihovim objavama s putovanja iz Egipta.

 Uz samu činjenicu da putovanje sa sestrom donosi posebne čari i emocije, vjerujemo da je ovaj put isto bilo posebno magično za obje. Stoga, odlučili smo razgovarati s njima o organizaciji ovog putovanja te vam donosimo njihove trikove za pakovanje, organizaciju putovanja, ali i posebne savjete za sve buduće mame
Je li ovo putovanje u kategoriji spontanih, slatkih odluka ili ste ga već duže vrijeme planirale?

S obzirom na to sa smo otputovale na drugi kontinent, nije bilo baš spontano. Ali nas dvije kad se bilo šta dogovaramo to svakako ne traje dugo!
Uživali smo u vašim odjevnim kombinacijama u Egiptu. Na koji način ste se odlučile šta nositi i jeste li imale plan outfita za svaki dan i različite aktivnosti?

Lejla: Do sada je moje spremanje za putovanja bilo poprilično haotično, nisam planirala outfite i uvijek je bilo dosta odjeće koju na kraju ne iskoristim. Ovaj put sam probala malo pametnije i isplanirala neke kombinacije pa ovo pakovanje mogu okarakterisati nešto uspješnijim nego inače. Bilo je tu naravno komada koji nisu obučeni, ali polahko, tek ulazim u svoju “organizovana sam žena” eru (smijeh).
Šejla: S obzirom na trenutnu situaciju, mnoogo toga iz ormara mi već ne može. Nisam imala preveliki izbor pa sam ponijela otprilike sve haljinice i komade koje sam kupila u proteklih mjesec dana za ovaj period trudnoće.
Ako posjetimo Hurgadu i Egipat, šta nikako ne smijemo propustiti vidjeti?

Mislim da je odlazak u Egipat, Afriku, definitivno idealna i jedinstvena prilika za obići piramide u Kairu. Mi se ovaj put to nismo usudile zbog velikih vrućina, inače bismo vjerovatno vrlo rado otišle i na tu fakultativu. Birale smo malo mirniji odmor, obilazak znamenitosti Hurgade i posjetu jednom od Rajskih ostrva za šta svakako imate našu preporuku!
Vjerujemo da se i mnoge druge trudnice koje planiraju putovanje pitaju kako se pripremiti za duža putovanja. Imate li savjete za njih?

Definitivno se treba posavjetovati sa doktorom o svemu, sve nedoumice riješiti tu, a ne na internetu. Mi smo se pripremile kada je u pitanju zaštita od sunca i stomačnog virusa za koji smo dobile upozorenje. Sve je prošlo u najboljem redu!
S kojim izazovima ste se vi suočile za vrijeme svog putovanja?

Najveći izazov je bila specifična hrana u Egiptu i naše restrikcije u trudnoći s druge strane. Potom i činjenica da voda u Egiptu nije za piće… Tu smo bile najopreznije.

P.S. Ajkula nije bilo (smijeh).
Koliko su se vaša rutina i njega na odmoru promijenile kroz trudnoću? Jesu li?

Što se tiče same njege tijela nisu se desile veće promjene. Najveća promjena zapravo je buđenje rano ujutro… Ne možemo spavati dugo pa smo bile prve na plaži. Koristile smo par sati jutarnjeg sunca i ono lijepo nježno u sami zalazak. Na taj način nismo dopustile da nas prži jako Egipatsko sunce. Pored toga bismo izdvojile činjenicu da se nismo kupale u bazenima već samo u moru i da smo se odmah poslije plivanja presvlačile u suh kupaći! (To je nešto što se preporučuje i ženama i djevojkama koje nisu trudne).
Brza pitanja

Bez koja 3 proizvoda ne idete na odmor?

  • SPF za tijelo i lice
  • Sprej za zaštitu kose
  • Maslac za tijelo

SPF krema ili sprej?
Krema

Uživanje na plaži ili duga šetnja i istraživanje?
Uživanje na plaži 

Šešir ili kačket?
Šešir
Papuče ili sandale? 
Papuče

Večera u restoranu ili homemade u apartmanu? 
U restoranu

Haljina ili suknja? 
Haljina

* * *
Foto: Privatna arhiva

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno