Ekskluzivno zavirite na snimanje Sedina Memagić x Alma Ras Key Capsule Collection - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Ekskluzivno zavirite na snimanje Sedina Memagić x Alma Ras Key Capsule Collection

Tekst:

Bonjour.ba

MODNE VIJESTI
26.4.2024.

Alma Ras je bh. brend koji se oduvijek ističe po kvaliteti, komadima koji pričaju o bezvremenskom stilu te kampanjama koje promoviraju uspješno žensko poduzetništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kada govorimo o ženskom poduzetništvu, ne možemo ne spomenuti Sedinu (Dinu) Memagić, ženu koja stoji iza čitavog kreativnog procesa kao direktorica razvoja i inovacija kompanije Alma Ras. Zbog toga nas je posebice obradovala vijest da upravo Dina potpisuje dizajn nove, sasvim osobne Alma Ras kolekcije - Key Capsule Collection.

Iskustvo koje ima, spremnost na promjene, kreativan pristup ne samo u poslu, nego i u odnosu s kupcima, kao i sposobnost vizije u trenutku, doveli su do kolekcije o kojoj će se u narednom periodu još mnogo pričati.

Mi smo dobili ekskluzivnu priliku da zavirimo u backstage snimanja kolekcije. Gotovo očekivano, Dina je u svaki korak procesa unijela strast i ljubav, koja se oslikava u baš svakom projektu sa njezinim potpisom.


Sedina Memagić, direktorica razvoja i inovacija kompanije Alma RasKolekcija pod nazivom Key Capsule Collection kreirana je za suvremenu poslovnu ženu, a prati ju neodoljiva kampanja pod nazivom Secret room – jer Dina po prvi put otvara svoja vrata iza kojih se krije pregršt lijepih uspomena i detalja koji čine njen život. 

Kada smo Dinu pitali kako je u kolekciju utkala osobnu notu, otkrila nam je:

"Prije svega povezanost sa stvarnim karakterom mene, što ja i zaista jesam. Izuzetna posvećenost na detalje, kao i želja da uvijek sve bude najbolja verzija svijeta. Detalji i poruke, kao i dosadašnje iskustvo u dijelu tehnologije mi je pomoglo da s timom pomjerim granice. Detalji i pojedini tipovi kombinacija je baš to, pomjeranje granica i rušenje stereotipa. Svaki artikal budućim korisnicima daje mogućnost nadogradnje i mogućnost personalizacije, dodavajući asesoare koje svaku ženu čine jedinstvenom. Svakodnevnica više nije izazov jer ste u svakoj prilici posebne i jedinstvene."

 

 

Ključ je glavni element koji se provlači kroz kolekciju, kao simbol dobrih odluka, pravih osoba i bezuvjetne ljubavi. Prema onome što smo imali priliku vidjeti, ovaj ključ je otključao jednu bezvremensku kolekciju s komadima koje možete nositi u svakodnevici, osjećajući se ugodno, a pri tome i jako stylish.

Sada zavirite u intervju s Dinom Memagić, koja je ekskluzivno za Bonjour.ba čitateljice otkrila još par detalja o kolekciji i dozvolila da zavire na set snimanja jedne sasvim posebne modne kampanje.


Koji su artikli u fokusu kolekcije (inspiracija, materijali, boje)?

Artikli nove Key Capsule Collection su prije svega nosivi, multifunkcionalni, udobni i izrađeni od visokokvalitetnih materijala s posebnim akcentom na način izrade. Prirodni i prozračni materijali pružaju izuzetnu mekoću i pokretljivost, naglašavajući pastelne boje u duhu sezone koja je pred nama.
Dizajn se ističe svojim minimalističkim izričajem obogaćenim dodirima luksuza, istovremeno noseći u sebi note mistike, gracioznosti i pažljive posvećenosti detaljima.
Što je bila inspiracija za kreativni koncept kampanje i snimanje?

Inspo su bile sve drage žene koje poznajem i koje su dio mog privatnog i poslovnog života. To su sve jake i uspješne žene, one koje znaju šta žele i koje za sve što rade upravo i biraju najbolje za sebe. Ne žive od mišljenja drugih nego od želje da i drugima bude jednako dobro. Inspiraciju uvijek vidim u minimalizmu, ali u detaljima i posebnim elementima koji svaku od nas čini brandom za sebe.
Kakva je atmosfera vladala i što vam je bila nit vodilja? Tko je činio vaš tim na setu snimanja?

Atmosfera je bila super, kao i uvijek. Naša snimanja su već dugi niz godina prije svega lijepa druženja, a usput pravimo dobre stvari. Svi se dugo poznajemo i između ostalog ovo je tim koji je izgradio mene kroz sve ove godine.
Posebna zahvalnost Edvinu Kaliću (fotograf), Kosti Miljkoviću (make up artist) te mom izuzetnom AR timu na čelu sa Nerminom Kadrić te izuzetnim kolegama Muhamedu Miziću (specijalisti za digital marketing i content) i Mervani Muhović (PR-u naše kompanije).
Izuzetna zahvalnost takođe kreativnom i razvojnom timu te kolegama iz SCM/a i podrške te odjelu proizvodnje, konkretno šivačicama koje su s ljubavlju sašile sve artikle iz Capsule kolekcije.


* * *
Make up: Kosta Miljković

Povezani članci

Najpopularniji članci