Saznali smo sve o hair tretmanu uz koji je salon Ogledalce u Sarajevu dobio 'Salon Expert' nagradu

BEAUTY SAVJETI
4.7.2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovana i zdrava kosa je jedan od najvećih aduta svake žene, zbog čega veliku pozornost posvećujemo odabiru proizvoda koji će našoj kosi dati sjaj čak i nakon izlaganja vanjskim utjecajima. Adekvatnu njegu pružamo joj kroz sitne beauty rituale doma, ali i tretmane u specijaliziranim salonima. 

Frizerski salon Ogledalce u Sarajevu već je godinama omiljena adresa brojnih dama, a kao dio njihove ponude sada su i Kérastase Fusio Dose tretmani koji ovaj salon pretvaraju u pravi mali laboratorij visoke tehnologije koji pokreće novu eru personalizirane njege kose. Fusio-Dose je prvi Kérastase salonski ritual koji je rađen po mjeri i omogućava rješavanje specifičnih potreba kose. Dostupni su isključivo u Kérastase salonima. Uz to, salon Ogledalce se upisao na listu salona Salon Expert grupe u 2019. godini, koji posjeduju titulu „Salon Expert”, a ova titula stječe se partnerstvom sa L'Oréal Professionnel, koji posebno brine o kvaliteti usluge i profesionalizmu.

Malo je reći da smo srećni i zahvalni što možemo da pružimo ovakvu uslugu našim klijentima u BiH. Godine su truda i rada iza nas za ovakvu titulu, jer pristupamo frizerskim uslugama s nekog višeg aspekta, osluškujući potrebe klijentica i prateći svjetske trendove. Ovo je možda klišej, ali mi u Ogledalcu zaista radimo ono što volimo i volimo ono što radimo! Jedino tada svaka titula ima smisla.” komentirala je Elma Vajnaga – Hadžifejzović, osnivačica Ogledalce salona.


Nikolay Delibaltov s članovima Ogledalce tima


Ogledalce je prvi salon u BIH koji je počeo da radi sa vodećim brendom L'Oréal Professionel i vodećim brendom za njegu kose Kérastase. Za kratko vrijeme postao je prepoznatljiv salon u regionu te smo uz detaljnu analizu i istraživanje odlučili da od danas postanu i član Salon Expert programa i kao takav jedini je u BiH. Salon Expert je prestižna titula koju dajemo samo najboljim salonima koji ispunjavaju najviše standarde u našem poslu”. - nadodao je Nikolay Delibaltov, direktor Professionnal Product Division za Zapadni Balkan.

ŠTO FUSIO-DOSE TRETMAN ČINI POSEBNIM?

„Nakon profesionalne dijagnoze, preporučuje se individualan Fusio-Dose ritual koji je prilagođen potrebama klijentice, gdje se potom pripravlja kombinacija rađena po mjeri s koncentriranim, aktivnim sastojcima za neposrednu preobrazbu kose.


Ritual počinje s dijagnozom kose. Zahvaljujući Kérastase dijagnostičkoj kameri koja zumira kosu do 600 puta, frizer je u mogućnosti postaviti temeljitu dijagnozu kose, od ispitivanja vlažnosti, senzibiliteta boje, snage i gustoće kose, master analizira primarne i sekundarne potrebe kose te nudi duboki tretman. Zatim slijedi miješanje aktivnih sastojaka. Bira se između 4 koncentrata i 5 boostera za najbolju kombinaciju aktivnih supstanci prisutnih u koncentratu za trenutnu spektakularnu transformaciju kose. 
Kako bismo postigli zdravu i sjajnu kosu potrebno je zadovoljiti dva aspekta. Primarne potrebe kose zadovoljene su kroz četiri vrste koncentrovanih ampula: Concentré Oléo-Fusion (za hidrataciju), Concentré Pixelist (za intenzitet boje), Concentré Vita – Cement (za rekonstrukciju) i Concentré Densifique (za gustinu). Kada govorimo o sekundarnim potrebama kose, drugom aspektu, njima su namijenjeni tzv. boosteri: Booster Brillance (daje 5 puta više sjaja kosi), Booster Densité (intenzivno poboljšava teksturu vlakna), Booster Reconstruction (za 50% manje lomljenja kose prilikom feniranja), Booster Nutrition (daje 3 puta veću vlažnost kosi) i Booster Dicipline (kosa je 3 puta lakša za feniranje).”
– pojasnila nam je Elma specifičnost ovog rituala koji je rađen po mjeri svake kose.
 
Naravno, više detalja o ovom tremtanu možete potražiti u salonu Ogledalce smještenom na adresi Gazi Husrev-begova 60, Sarajevo.
 

BEAUTY SAVJETI , 4.7.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

Promo

Podijeli:

Posljednje objavljeno