6 savjeta za zdrave i njegovane nokte

BEAUTY SAVJETI
23.3.2020.

I doma možete napraviti mini kozmetički tretman za sebe i jedno poslijepodne u tjednu rezevirati za uređivanje vaših noktiju uz svijeće, malene alate za uređivanje noktiju te glazbu u pozadini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako biste bili sigurni da sve radite na ispravan način i kako biste učinili vaše nokte urednima, zdravima i lijepo njegovanima, za vas smo izdvojili par jednostavnih savjeta koje ćete htjeti znati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KUTIKULA VAŠIH NOKTIJU JE OK, NEMOJTE JU DIRATI

Iako ste možda uvjereni da kutikula vašeg nokta treba biti odstranjena, lagano guranje prema dolje uz pomoć drvenog alata za nokte je sasvim dovoljno.
Kutikula ima veoma važnu ulogu zaštite vaših noktiju i kože oko noktiju i bez nje, vaši nokti su podložniji infekcijama i oštećenju.

NE KORISTITE PREGRUBE ALATE ZA UREĐIVANJE NOKTIJU

Vaši nokti su osjetljivi i zato je jako važno da ne budete pregrubi prilikom uređivanja. Prije tretmana namažite ruke kremom ili uljem, a prilikom rašpanja noktiju, pazite da nokte oblikujete od vanjskog kuta prema unutra, istovremeno izbjegavajući preveliko trenje kako nokti ne bi puknuli ili postali tanji. 

HIDRATACIJA JE VAŽNA

Jednako kao i za kosu ili kožu lica i tijela, vaši nokti će biti znatno ljepši ukoliko im pružite potrebnu hidrataciju.
Koristite kremu za ruke tijekom dana, a navečer birajte masnije proizvode te nakon toga stavite i pamučne rukavice. 
Važnu ulogu igraju i maske koje možete lako pripremiti u udobnosti doma mješajući pet žlica ovsenih pahuljica, dvije žlice meda, jednu žlicu maslinovog ulja i jednu žlicu mlijeka... Ovu masku možete držati oko pola sata na rukama.
Preporučuje se jednom unutar dva tjedna, no vi naravno taj period možete produžiti ili skratiti po potrebi.

ZAŠTITITE SVOJE NOKTE SA OSNOVNIM PREMAZOM

Prije no što se bacite na nanošenje laka za nokte, radije nokte jednom premažite osnovnim prozirnim ili hranjivim lakom. Na taj način lak za nokte u boji neće štetno djelovati na vaše nokte i ostaviti mrlje.
Pojedini stručnjaci predlažu da nanesete jedan sloj bezbojnog laka između slojeva laka u boji za dodatni sjaj i zaštitu.

SMANJITE IZLOŽENOST VODI

Bez obzira je li radite u vrtu ili perete posuđe, važno je da zaštitite vaše nokte od prljavština i pretjerane izloženosti vodi. Voda će omekšati vaše nokte i učiniti ih podložnima pucanju.

PAZITE I NA ISHRANU

Obzirom da su naši nokti kreirani od proteina kreatina, jednako, kao za čisto lice i sjajnu i njegovanu kosu, za vaše nokte je važno da unosite dovoljne količine proteina, cinka i željeza. 

BEAUTY SAVJETI , 23.3.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Marija Perić

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno