3 savjeta za sušenje odjeće kod kuće koja će uštedjeti vaš novac i vrijeme - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 savjeta za sušenje odjeće kod kuće koja će uštedjeti vaš novac i vrijeme

Tekst:

Ana Rotim

DIZAJN SAVJETI
26.2.2023.

Znate onaj osjećaj kada isplanirate u glavi cijeli outfit, a onda shvatite da je odabranim artiklima ipak potrebno osvježenje ili pak da ste odjeću stavili u mašinu za veš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ako ste i vi poput nas i ne želite odustati od planiranog outfita, poželjeli smo otkriti koji su to najbrži načini sušenja ako kod kuće nemate sušilicu. Naime i sami smo svjesni da ovo može biti mali izazov posebice ako je riječ o pletivu ili odjeći nešto debljeg materijala. No kada je riječ o prozračnim i laganim tkaninama otkrili smo korisne lekcije koje ćete rado početi primjenjivati.


Foto: Pexels.com

Dodatna centrifuga

Nakon što je vaša mašina za pranje odjeće označila završetak postupka kako biste lakše ocijedili višak vlage iz odjeće mnogi savjetuju da na perilici uključite dodatan ciklus centrifuge. Zatim nakon što odjeću izvadite iz perilice dobro ju protresite kako ne bi došlo do pretjeranog gužvanja.

Umotajte odjeću u suhi ručnik

Iako možda na prvi pogled zvuči smiješno i potpuno nepraktično kada je riječ o hitnom sušenju jednog artikla ovo je savjet koji vam može pomoći. Naime, ručnik će pokupiti višak vlažnosti iz odjeće te pomoći da se lakše osuši. Nakon ovog koraka odjevni predmet stavite na vješalicu.

Koristite vješalice

Nakon što ste odjeću izvadili iz mašine lagano ju protresite te artikle poput košulja ili majica rasporedite na vješalice. Ovo će omogućiti bržu cirkulaciju odnosno protok zraka što će rezultirati efikasnijim sušenjem.


Foto: Unsplash.com

* * *
Naslovna fotografija: Pexels

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno