Još niste definirali svoj stil? Evo savjeta kako pronaći vlastiti modni izričaj. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Još niste definirali svoj stil? Evo savjeta kako pronaći vlastiti modni izričaj.

Tekst:

Arijana Bošnjak

STILSKI SAVJETI
2.11.2023.

Pronalaženje osobnog stila je kao putovanje pa se pravac kojim krećemo često se mijenja kroz godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Iako ćete kroz razne životne etape vjerojatno proći kroz mnoštvo različitih modnih izričaja, u nekoj fazi života mnogi požele imati jasnije definiran stil, što olakšava svaki shopping i donosi harmoničan spoj odjevnih komada u ormaru, koji se međusobno s lakoćom mogu upariti.

 Stoga vam danas pišemo nekoliko savjeta kako možete odrediti svoj osobni stil odijevanja i kroz njega ispoljiti svoj karakter i unikatnu osobnost.


Upoznajte sebe, a zatim pronađite inspiraciju

Razmislite o tome kakav je vaš karakter. Je li zaigran ili ozbiljan, težite li poslovnim lookovima ili onim kod kojih je naglasak na udobnosti i ležernosti, volite li nositi nešto senzualnije ili preferirate unisex estetiku, rado spajate nespojivo ili se držite klasike?

Bez gledanja naokolo i promišljanja što nose djevojke i žene iz vašeg okruženja, fokus stavite na svoju osobnost i interese te promislite o tome kakva je vaša svakodnevica za koju se odijevate.

 Tek nakon toga pronađite inspiraciju u fotografijama poznatih djevojaka, modnih influencerica i insajderica koje imaju stil u skladu s vašom estetikom.

 Organizacija ormara

Važno je da je vaš ormar dobro organiziran i da svaki komad koji posjedujete reprezentira vaš osobni ukus i emocije. Svaki komad koji se ne uklapa u vašu novu estetiku ide van iz ormara, kao i onaj za koji znate da vam ne pristaje baš najbolje, ali ga čuvate samo iz sentimentalnih razloga. Zadržite bezvremenske osnove koje će biti baza vašeg novog stila, a uz to birajte statement komade koji će pričati vašu unikatnu modnu priču.

 Treba vam pomoć za organizaciju ormara? Nema problema, spremni ste i za  taj pothvat uz ovaj tekst.


Samouvjerenost i unikatnost

Vaš osobni stil treba odražavati vašu autentičnost. To ćete postići s prethodno spomenutim statement detaljima kojima nadograđujete basic look. Oni neka posluže kao začin koji će naglasiti vašu osobnost, ali i podignuti samouvjerenost. Jer, vjerujte nam, samouvjerenost je onaj ključni modni dodatak. 

Zabavite se kombinirajući razne komade, dok se na vama ne nađe kombinacija u kojoj se osjećate ugodno i posebno. Sami ćete znati u čemu se najbolje pronalazite pa možete sebi zapisati za koje ste komade pomislili „To je to!“. Možda su to oni koji zrače sportskom elegancijom, možda sa sobom nose boho, rock ili glamurozan vibe.

 Na kraju, možda se pronalazite u svakom od navedenih i to je sasvim uredu. Kada završite s ovim malim, zabavnim eksperimentom, važno je da se osjećate dobro u svojoj koži i da nikada ne nosite odjeću samo zato jer drugima dobro stoji.

* * *
Naslovna fotografija: @leoniehanne

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno