Naša Dijana pogledala je prve dvije epizode SATC reboota. Ovo su njeni dojmovi. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Naša Dijana pogledala je prve dvije epizode SATC reboota. Ovo su njeni dojmovi.

Tekst:

Dijana Ćavar

MODNE VIJESTI
10.12.2021.

I... napokon je tu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reboot serije uz koju smo se smijale, plakale, učile i odrastale u mnogima od nas budio je nostalgiju proteklih mjeseci. S nestrpljenjem smo čekali saznati kako se razvila priča omiljenih nam junakinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moram priznati da se jako dugo nisam veselila nekom filmu ili seriji, kao ovoj.
Premijeru prve dvije epizode gledala sam u društvu dama s kojima sam već toliko puta pričala o 4 prijateljice koje žive u New Yorku i otvoreno progovaraju o svemu. Gledanje smo podigli notu više te je uključivalo i pomno birane gourmet zalogaje.

A onda smo pritisnule play i počela je dobro poznata glazbena špica.
Carrie, Miranda i Charlotte su upravo sjedale na svoje tradicionalno druženje u restoranu i započele teme koje su dio svakodnevnih razgovora, krenuvši od bojanja sijede kose, preko starenja do odgoja djece i seksa.  I da, bez brige, u nastavku vas ne očekuju spoileri.

 Već u prvim minutama saznajemo zašto Samantha nije s njima na ručku (da, nedostajala nam je jako), no, mislim da su redatelji cijelu priču njihovog odnosa zaokružili kroz prve dvije epizode na način da većina fanova bude zadovoljna. Prijateljstva se mijenjaju i ponekad i raspadaju, a redatelji su nam pokazali da, čak i nakon što se prijateljstva završe, možemo pokazati ljubav i poštovanje prema osobi koja je bila tako važan dio našeg života.
S druge strane, Miranda je prikazana na način na koji mi je bilo potpuno neobično promatrati damu koja je uvijek tako snažno branila svoje stavove i bila čvrsto na zemlji. Danas, ne snalazi se baš najbolje sa svim što nosi era različitosti, senzibilnosti i kulturnih promjena. Hm, možda nam njen lik još uvijek nije do kraja predstavljen te nas čekaju neka nova iznenađenja.

Serija je imala i prepoznatljivu dozu humora od spominjanja gledanja Bridgertona u vrijeme prvih tjedana pandemije (guilty as charged), do Carrie koja je pokušala skriti da je organizirala druženje kod sebe bez Charlotte (neuspješno naravno).
Naravno, tu je i kostimografija. U svijetu street stylea i društvenih mreža, kada svakodnevno promatramo toliko različitih modnih priča, Carrie je zajedno sa ostalim damama na setu pokazala kako i dalje ima prostora za eleganciju, profinjenost, dotjeranost i eksperimentiranje. Bravo, Molly Rogers.
 
Gledajući prve minute serije, veselila sam se onoj dozi opuštenosti koju je nosila sa sobom, a onda, kako su minute prolazile, dolazili su elementi iznenađenja koje nikako nisam očekivala. Dame su nam servirale nekoliko važnih lekcija o iskrenosti u prijateljstvu, emocionalnom rastu, borbi za snove i braku. Nasmijale nas i učinile da maštamo.
A onda, prva epizoda je završena s takvim twistom. Probudio je neke nove emocije te pokazao da je sve sklono promjenama te da ništa ne bismo trebali uzimati zdravo za gotovo, posebice vrijeme.
Javili su se uputnici - u kojem će smjeru serija ići, što će se dogoditi s glavnim likovima i zašto je tako snažna emocija u fokusu prve epizode?
Vjerujem da su nam željeli odmah ukazati na važnost izgradnje sebe kroz nova iskustva i događaje. Jer, bez obzira na našu dob, gdje živimo i kakav život vodimo, najvažnija veza koju imamo je ona koju gradimo sami sa sobom.
Zadržala je moju pažnju i nekako učinila da s nestrpljenjem iščekujem nove epizode.

Ako mene pitate, topla preporuka za gledanje. Možda nećete biti zadovoljni kako su pristupili pojedinim temama današnjice, (posebice kada je u pitanju razgovor o različitostima i inkluzivnosti) , možda ćete reći da je brak trebao biti predstavljen kroz drugačije segmente, no, tek smo na početku serije i za sada, sviđa mi se većina onoga što sam vidjela. 
Štoviše, veselim se saznati kako će se Carrie snaći s novim izazovom koji je ispred nje, kako će se razvijati ljubavni odnosi između likova, ali i kako će glavne junakinje u svojim pedesetima nositi sa svim onim što nosi 2021.godina te hoće li i u ovim okolnostima uspjeti kreirati život kakav vole.

***
Foto: HBO

Povezani članci

Najpopularniji članci