Sardinska pizza: Lagan i ukusan obrok koji će oduševiti sve za stolom
Tekst:Ana Rotim
GOURMETJednostavnost pripreme, raznolikost kombinacija dodataka i okusa samo su neki od razloga da tradicionalno talijansko jelo - pizza postane jedno od omiljenih svim generacijama.
Tijekom ljetnih dana mnogi od nas maštaju o uživanju u laganim okusima, osvježavajućim sokovima i brzim receptima uz koje veoma jednostavno mogu doživjeti različitost sezonskih aroma. Okusi ljeta spojeni s omiljenim jelom poput pizze nešto su čemu ne mogu odoljeti ni najzahtjevnija nepca, a baš takvo jelo pronašli smo na profilu bh. food blogera Harry Cooper, koji nam je podijelio svoj recept za sardinsku pizzu s očaravajućim okusima mediterana.
Ovo ukusno, ali i veoma jednostavno jelo idealno je za one koji nemaju previše vremena za kuhanje kao i za kulinarske amatere jer možete uz minimalno truda napraviti jelo koje će oduševiti sve za stolom.
Sardinska pizza
Potrebno je:
2 tikvice
2 mrkve
1 crveni luk
2 paradajza
200g brašna
70ml ulja
Začini
Priprema:
Sve sitno izrendati i u dobukoj posudi izmiješati sa ostalim sastojcima. Smjesu prebaciti u pleh obložen papirom za pečenje i peći 30-40 min na 200 stepeni C.
* * *
Naslovna fotografija: @harrycoop.er