Uskoro počinje vinski festival Sarajevo Wine Weekend! Evo što vas očekuje. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Uskoro počinje vinski festival Sarajevo Wine Weekend! Evo što vas očekuje.

Tekst:

Bonjour.ba/PR

EVENT
16.9.2022.

Nakon dvije godine pauze, prepoznatljivi vinski i gastronomski festival ponovo će se održati. Naravno, govorimo o Sarajevo Wine Weekendu, koji ove godine slavi svoj 16. rođendan, pa je i tema ovogodišnjeg festivala u skladu sa time. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Sarajevo Wine Weekend - Sweet Sixteen održava se 21.10. i 22.10.2022. godine u Bosanskom Kulturnom Centru u Sarajevu na adresi Branilaca Sarajeva 24 gdje će gosti imati priliku uživati u degustaciji vrhunskih vina, nagrađivanih i ocijenjenih u najpoznatijim svjetskim vinskim magazinima i od strane poznatih svjetskih vinskih kritičara i sommeliera. 

Vinarije na Sarajevo Wine Weekend stižu iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Italije, a prate ih lokalni i regionalni izlagači delikatesa poput mliječnih proizvoda, sireva, proizvoda od mesa, te ugostiteljski gasto izlagači.

Iz organizacionog tima festivala, kompanije Fina Vina kažu da je publika dugo i nestrpljivo čekala ovogodišnji festival, pa su sretni što konačno mogu obradovati sve one koji već godinama ne mogu odoljeti Sarajevo Wine Weekendu. Najavljuju zanimljive goste, vrhunska vina i dobru zabavu, kao što su redovni gosti već navikli vidjeti.

Prethodni, 15. Sarajevo Wine Weekend ugostio je i gošću Caroline Gilby, Master of Wine, pa ne sumnjamo da će i ovogodišnje izdanje biti stanica koju će u pretposljednjem vikendu u 10. mjesecu posjetiti vinske zvijezde, znalci i ljubitelji svega onoga što festival jeste. Sve detaljnije informacije su svakako dostupne na društvenim mrežama: Facebook stranici i Instagram profilu festivala.
Festival Sarajevo Wine Weekend će tradicionalno, kao i ranijih godina, završiti after party zabavom u Coloseum Club Casinos Sarajevo.


* * *
Foto: Fina Vina PR

Povezani članci

Najpopularniji članci