I na ulicama Sarajeva se nose posljednji trendovi iz svijeta mode! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

I na ulicama Sarajeva se nose posljednji trendovi iz svijeta mode!

Tekst:

Nevena Divčić

STREET STYLE
17.10.2023.

Jesenja stilska izdanja su većini nas među omiljenim pa je bilo sigurno da će nas oduševiti način na koji je Sarajevo dočekalo oktobar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Pažljivo smo analizirali posljednja stilska izdanja Sarajevo Street Style s ciljem da vidimo koji trendovi privlače najviše pažnje i došli smo do tri zaključka, koji će oduševiti sve istinske ljubitelje jesenjeg stila, mode i praćenja trendova.
Blejzeri

Ok, blejzeri. Malo je onih koji nisu upoznati s njihovim šarmom i koji ih neće rado uklopiti u svoju svakodnevnicu. Međutim, posebno su šarmantni u ovom izdanju Street Stylea. Karirani, tvid, kožni i vesele boje - Sarajevo je uspješno odgovorilo na sve trendove.
Modni dodaci

Drugi detalj koji nam je privukao pažnju su modni dodaci. Kao i uvijek, sarajevskim ulicama se šetaju cipele i tenisice trendy i popularnog, ali i bezvremenskog dizajna. Međutim, posljednji trend koji tek hvata svoj zalet u svijetu mode su velike torbe, a trendy Sarajevo blagovremeno reaguje na poziv svijeta mode pa su ove torbe već preplavile grad, a među njima je bilo sjajno vidjeti i bh. dizajn.
Bazični komadi i zemljani tonovi

Za kraj smo ostavili sjajan odgovor na capsule garderober i kreiranje bazičnih outfita o kojim redovno govorimo. Bazični komadi poput majica i košulja su se odlično uklopili u većinu odjevnih kombinacija. Bijela, bež i nijanse smeđe postepeno nas uvode u trendy jesen džemperima i modnim dodacima u skladnoj priči, koja čini da jedva čekamo vidjeti - šta je slijedeće


* * *
Foto: Enida Kajević za Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno