Sarajevo Street Style: Stilska izdanja 10. mjeseca - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Sarajevo Street Style: Stilska izdanja 10. mjeseca

Tekst:

Arijana Bošnjak

STREET STYLE
7.10.2023.

Sada već možemo reći da smo tradicionalno prošetali Sarajevom u potrazi za unikatnim kombinacijama modnih entuzijasta i insajdera/ica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Svi znamo da moda živi na ulicama grada i pretvara ih u vibrantnu tapiseriju prepunu boja koje trenutno odražavaju cozy ugođaj sezone. Tako je naša urednica Emina Smaka ove jeseni po drugi put izabrala najupečatljivija izdanja, a koja je fotografkinja Enida Kajević kroz svoj objektiv pretvorila u trajni testament modne dinamike ovog grada.  

Sarajevo Street Style je tu kako bismo vam dočarali koliko stanovnici i posjetioci ovog grada pridaju važnost autentičnom modnom izričaju i kako kroz neodoljive kombinacije pokazuju svoj zaigrani, profinjeni ili ležerni karakter.

Nama je drago vidjeti da tako specifična i intrigantna modna izdanja pokazuju sve generacije te da svome izgledu jednaku pažnju pridaje i muški dio populacije. Vjerujemo da će vas baš svi akteri našeg 11. Street Style izdanja inspirirati da jednako samouvjereno prošetate svoje omiljene kombinacije i doprinesete ovoj autentičnoj „modnoj reviji“ koja se svakodnevno održava na ulicama Sarajeva.

 Sarajevo Street Style

Neki su svojim vibrantnim bojama unijeli energiju u ovaj suncem okupani dan, dok su drugi vjerno pratili boje koje predstavljaju zagasiti ambijent sezone. Od onih odvažnih kombinacija koje donose upečatljiv komplementarni kontrast plave i narančaste, do klasičnih monokromatskih u zemljanim nijansama, sav raskoš jesenske palete boja preplavio je ulice.
Slojevite odjevne kombinacije donijele su zabavno poigravanje različitim teksturama te materijale koji pričaju o jeseni, poput tvida i pletenine ili nezaobilaznog jeansa.

Što god preferirali, bilo da su to klasične kombinacije i sofisticirana odijela ili zaigrane, šarene kombinacije, pronaći ćete inspiraciju kroz naš Sarajevo Street Style report.


Pogledajte još inspirativnih fotografija

Velike torbe su postale sinonim za urbanu modu. Nisu samo modni dodatak, već i praktičan izbor za gradske avanture, omogućavajući nositeljima da sa stilom nose sve što im je potrebno, a uz to su nezaobilazan detalj koji ostavlja snažan utisak.
Djevojke su s lakoćom usvojile pariški šarm kroz provjereno uspješnu kombinaciju blejzera, farmerica i udobnih tenisica. Ovaj sofisticirani, ali opušteni look postao je nezaobilazan izbor za šetnje po gradskim ulicama, prikazujući sofisticiranu eleganciju u svakodnevnim situacijama. Pariški šik se sjajno uklapa u dinamičan tempo Sarajeva, donoseći svježinu i eleganciju u gradske modne priče. 
Uživajte u ostatku raznolikih outfita ovomjesečnog izdanja, a nadamo se da će nas kroz iduće ponovo pratiti ugodne sunčeve zrake. 

 
Ako su vam ove fotografije pokrenule kreativnost, pogledajte sva dosadašnja izdanja na našem instagram profilu Sarajevo Street Style

* * * 
Foto: Enida Kajević za Bonjour.ba 


*Sve fotografije kreirane su tijekom šetnje Bonjour.uredništva i fotografkinje Sarajevom te smo nasumično birali kombinacije za koje vjerujemo da će inspirirati naše čitatelje.
Ako je vaša kombinacija među odabranima, nadamo se da vam se sviđa i rado ćemo vam original fotografiju poslati i na email. 
Ukoliko biste željeli da vaša fotografija nije dio ovog izvještaja, zamolit ćemo da nam se javite na [email protected].
Vaš Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci