Sarajevo Street Style: Slojevita kasnojesenska izdanja na ulicama glavnog grada - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Sarajevo Street Style: Slojevita kasnojesenska izdanja na ulicama glavnog grada

Tekst:

Arijana Bošnjak

STREET STYLE
18.11.2023.

Još jedan dan okupan suncem i idilična pozadinska kulisa koju kreira naš glavni grad, udružili su se s nama u misiji da vam kroz fotografije dočaramo raznolike modne izričaje koji žive na ulicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Naša glavna urednica, Emina Smaka, ponovno je prošetala s fotografkinjom Enidom Kajević te nam je ovaj duo mnoštvom zabilježenih lookova još jednom obogatio svima omiljenu rubriku – Sarajevo Street Style.
Ovoga puta ponovno nas je oduševila fuzija tradicionalnosti i urbanizma koje su stanovnici i posjetioci Sarajeva vješto interpretirali kroz odjevne kombinacije. U šetnji gradom vidjeli smo kako se isprepliću eklektične kombinacije kojima vladaju boje, odvažni statement lookovi koji prkose ustaljenim modnim normama i elegantna poslovna izdanja kao prezentacija vječnog stila i neprolazne klasike.

Uz kasnu jesen koja je donijela nešto niže temperature, stigla je i simfonija slojeva zaokružena omiljenim kaputima. Kroz outfite smo mogli vidjeti da, iako kaputi vode glavnu riječ, zadržali su ulogu modnog dodatka koji daje na karakternosti i ne služi samo kao funkcionalan odjevni predmet.

Unikatnu, zaigranu i profinjenu modnu ekspresiju, pokazale su nam sve generacije govoreći tako o intrigantnom identitetu ovoga grada koji smo zabilježili kroz 12. Street Style report.
Street Style Sarajevo

Možemo reći da je ovo izdanje, prije svega, jedna mala oda kaputu – komad koji je utkan u svakodnevicu od onoga trenutka kada temperature padnu ispod 15 stupnjeva. Tu su se našli statement metalik modeli, duge puffer varijante i bezvremenski klasici u boji devine dlake kojem predanost poklanjaju i muškarci i žene.
Svakoj od kombinacija živost su udahnuli modni dodatci poput torbi u vibrantnim nijansama crvene i plave, ali i čarape u zelenoj i crvenoj boji koje decentno šapuću o modnom senzibilitetu nosioca.
Posljednje zrake sunca još uvijek su dopustile šetnju u omiljenom blejzeru ili kožnoj jakni koje su akteri ove ulične modne revije odlučili još par puta prošetati, prije nego ih odlože u ormare na dugi zimski san.
Sva ova izdanja svjedoče o tome da moda ne živi samo na pistama, niti modnim magazinima, nego postaje dijelom šarolike svakodnevice koja na kraju dana kreira modni identitet grada.

Za kraj, donosimo još fotografija koje će sigurno poslužiti kao inspiracija i podsjetnik da odijevanje može biti jednako zabavno i za vrijeme niskih temperatura, posebno ako pažnju posvetite upečatljivim detaljima.


Pogledajte još fotografija

 

* * *
Foto: Enida Kajević za Bonjour.ba

*Sve fotografije kreirane su tijekom šetnje Bonjour.uredništva i fotografkinje Sarajevom te smo nasumično birali kombinacije za koje vjerujemo da će inspirirati naše čitatelje.
Ako je vaša kombinacija među odabranima, nadamo se da vam se sviđa i rado ćemo vam original fotografiju poslati i na email.
Ukoliko biste željeli da vaša fotografija nije dio ovog izvještaja, zamolit ćemo da nam se javite na [email protected].
Vaš Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno