Vodič kroz kultne restorane u Sarajevu: Kod Bibana - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Vodič kroz kultne restorane u Sarajevu: Kod Bibana

Tekst:

Emina Smaka

GOURMET
2.10.2023.

U potrazi za novim gourmet iskustvima, nerijetko zaboravimo na čarobna mjesta u Sarajevu koja nose atribut legendarnih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Glavni grad Bosne i Hercegovine obiluje raznovrsnom kulinarskom ponudom, ali među modernim restoranima i kafićima, jedno mjesto se ističe svojom tradicijom i neodoljivim šarmom - restoran "Kod Bibana"

Kroz temu najljepših pogleda na Sarajevo, znamo da se u potrazi za sličnim mjestima, a 'Kod Bibana' ćete pronaći lepezu jedinstvenih iskustava. Nezaobilazna je tačka za sve one koji žele osjetiti istinski duh Sarajeva, bez obzira da li je riječ o lokalcima ili turistima. 

 Dva najvažnija atributa restorana 

Ono što "Kod Bibana" čini posebnim je njegova dugogodišnja prisutnost u srcu grada, ali i nevjerojatna panorama koja se pruža s terase ovog restorana. Smješten na obroncima Trebevića, restoran nudi spektakularan pogled na Sarajevo, koji se posebno ističe za vrijeme zalaska sunca. 

 Kulinarski doživljaj "Kod Bibana" je prava poslastica za sva čula. Restoran nudi nacionalnu kuhinju, a njihovi specijaliteti oduševljavaju goste svojom autentičnošću i bogatim okusima.
 

Za lokalce je ovaj restoran mjesto susreta s prijateljima i porodicom, mjesto na kojem se slave posebni trenuci i gdje se uvijek može osjetiti toplina tradicije i gostoprimstva. Za turiste, ovo je pak prilika da se upuste u istinsko sarajevsko iskustvo, da probaju najbolje što bosanska kuhinja ima za ponuditi i da uživaju u jedinstvenom pogledu na grad.

 

* * * 
Naslovna fotografija: Privatna arhiva

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno