Sarajevo fine dining: Restorani koji donose savršen spoj hrane i luksuznog ambijenta - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Sarajevo fine dining: Restorani koji donose savršen spoj hrane i luksuznog ambijenta

Tekst:

Arijana Bošnjak

GOURMET
4.2.2024.

Fine dining restorani pružaju savršen spoj sofisticiranog interijera, vrhunske ponude hrane i pića te pažljivu uslugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ovo je koncept koji određene restorane ističe na listi favorita kao high end mjesta koja vas vode na profinjeno gourmet putovanje, čak i kada ostajete u granicama svoga grada.

Sarajevo je grad koji donosi zaista vibrantnu tapiseriju kada je u pitanju gourmet ponuda. Prepun je restorana koji spajaju tradiciju s raznolikim međunarodnim kulturama i suvremenim utjecajima. Danas zaronite s nama u svijet luksuznog fine dining koncepta kroz 3 restorana koja su se našla na našoj listi favorita.

 Svaki od njih očarava posjetioce jedinstvenim šarmom i okusima koji vas uvijek zovu da ih posjetite ponovno.


4 Sobe gospođe Safije

Smješten na adresi Čekaluša 61 u Sarajevu, restoran 4 Sobe gospođe Safije pravi je kulinarski dragulj koji spaja tradiciju s modernom elegancijom. Ovaj restoran smješten je u staroj kući gospođe Safije i nudi jedinstven koncept od nekoliko različitih prostora. Tu se kriju restoran, Wine & Tapas bar, Lounge i Safijina Bašča.

Svaki od ovih prostora priča o prošlosti grada, a intimna atmosfera, kao i vrhunska ponuda vina i hrane, čine ovo idealnim utočištem za sve koji traže sofisticirano iskustvo objedovanja.

 Baoli

Baoli je restoran koji obogaćuje ugostiteljsku scenu Sarajeva kroz luksuzni dining i lounge koncept. Chef Almir Halvadžija, s kojim smo radili intervju i koji je s nama podijelio odličan recept za "Tuna steak u sosu od šumskog voća", u Baoli restoranu je kreirao meni baziran na talijanskoj kuhinji.

Osim toga, prave food & wine lovere osvojit će i zavidna vinska karta koja će upotpuniti svaku deliciju koja se nađe na vašem stolu. Poseban začin za kraj su svakako profinjeni ambijent i bašta skrivena od pogleda koji obećavaju opuštenost i uživanje u intimnoj večeri.

Volite li ovakvu atmosferu, zaputite se na adresu Avde Sumbula br. 3, u Sarajevu.


Foto: @simply_namjestaj

Foto: @simply_namjestajWine Club Hedona

Ovo je restoran koji uz fine dining koncept i kušanje vina donosi neodoljivi pogled na Sarajevo. Vinski klub Hedona je okružen vinogradima koji će poslužiti kao savršena kulisa za gourmet uživanje u svakom dijelu godine.

Osim velikog izbora vina, osvojit će vas tradicionalna jela s inovativnim interpretacijama. To je restoran kojem svoju naklonost poklanjaju svi oni koji su željni vrhunske hrane uz ugodan ambijent, a postao je i stalna adresa za nove parove koji svoj veliki dan vjenčanja žele ovjekovječiti upravo na ovoj adresi - G.Kromolj 9, gdje se krije Wine Club Hedona.

 

* * *
Naslovna fotografija: @mimiarr

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno