Sarajevo Film Festival i ove godine u Mostaru! Evo kako do ulaznica. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Sarajevo Film Festival i ove godine u Mostaru! Evo kako do ulaznica.

Tekst:

Bonjour.ba/PR

EVENT
6.8.2022.

Sarajevo Film Festival treću godinu dolazi u Mostar. Filmovi iz programa 28. Sarajevo Film Festivala bit će prikazivani u dva termina: u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar (plato Plaza Centra) u 21.30 sati te u kinu Cineplexx Plaza Mostar s početkom u 18 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Program u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar počinje 12. augusta filmom otvorenja 28. Sarajevo Film Festivala: TROUGAO TUGE švedskog reditelja Rubena Östlunda, ovogodišnjeg dobitnika Počasnog Srca Sarajeva. TROUGAO TUGE, za koji Östlund potpisuje i scenarij, dobitnik je Zlatne palme na ovogodišnjem Festivalu u Cannesu.
Projekcija filma ALKARAS rediteljice Carle Simón bit će održana 13. osmog. U nedjelju, 14. osmog na programu je film AS U RUKAVU Paula Josepha Schradera, ovogodišnjeg dobitnika Počasnog Srca Sarajeva. Bosanskohercegovački film BALADA rediteljice Aide Begić, koji će svjetsku premijeru imati na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar na programu je 15. augusta. Film LOV Thomasa Vinterberga, s Madsom Mikkelsenom u glavnoj ulozi, na programu je 16. osmog. 

Film TORI I LOKITA Jeana-Pierrea i Luca Dardennea bit će prikazan 17. osmog, a ZALAZAK SUNCA Michela Franca 18. osmog. Istog dana kada će zabilježiti svjetsku premijeru u Sarajevu, novi film Pjera Žalice PRAZNIK RADA bit će prikazan i u Mostaru, u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar, 19. osmog.

U Cineplexx Plazi Mostar u terminu u 18 sati, na programu je izbor filmova iz BH film programa. Od 13. do 19. osmog u 18 sati bit će prikazani filmovi: SLIKE IZ ŽIVOTA BOSANSKOHERCEGOVAČKOG FILMA redatelja Mustafe Mustafića (13.08.), DJECA SA CNN-A rediteljice Aide Bukvić (14.08.), SKROZ SARAJEVO reditelja Nenada Đurića (15.08.), FOXY HEADS – ROCK U DOBA IZGOVORA reditelja Damira Pirića (16.08.), ILLYRICVM reditelja Simona Bogojevića Naratha (17.08.), POSLJEDNJI GLASOVI reditelja Gorana Dujakovića (18.08.) i HOTEL SARAJEVO rediteljice Barbare Cupisti (19.08.).
Ulaznice za sve filmove u Mostaru iz programa Sarajevo Film Festivala u prodaji su online putem klikom ovdje ili se mogu kupiti putem web stranice Sarajevo Film Festivala. Plaćanjem ulaznica UniCredit MasterCard® karticama putem online platforme ostvarujete 30% popusta. Prodaja ulaznica u Cineplexx Plazi Mostar počinje u utorak, 9. osmog svakim danom od 14 do 22 sata.
Cijena ulaznica za BH Film program u 18 sati u Cineplexx Plazi Mostar je 5 KM, a za filmove u 21.30 sati u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar cijena je 7 KM.

Dobrodošli na Sarajevo Film Festival u Mostaru od 12. do 19. osmog.

* * *
Naslovna fotografija: Sarajevo Film Festival PR

Povezani članci

Najpopularniji članci