Sarajevo: Događaji na koje trebate obratiti pažnju ovog vikenda - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Sarajevo: Događaji na koje trebate obratiti pažnju ovog vikenda

Tekst:

Nevena Divčić

EVENT
8.3.2024.

Još jedan vikend je pred nama!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Sigurni smo da već imate planove za večeras i bilo da je riječ o odlasku na party, mirnom druženju s prijateljima ili večeri koju ćete sami provesti uz filmove – vjerujemo da ćete napuniti baterije i dočekati spremno novu sedmicu.


Kuda za vikend? 

Na Internacionalnom Univerzitetu u Sarajevu otvorena je izložba Denisa Haračića, Inbetween koju možete posjetiti sve do 22. marta, a Denis na svom Instagram nalogu kaže da će biti i više nego sretan da svima koji to žele bude vodič kroz istu.

 Našem spisku filmova za ovu sedmicu dodajemo Majku Cabrini, Zemlju Loših, uz sjajne Russell Crowea, Liam Hemswortha te dramu Stranci.

 No, ako nakon partija u petak želite ostati na jednako dobrom vajbu i nastaviti uživati u muzici, onda izdvojite subotu navečer za dvije mlade sarajevske grupe Shizif i San koji će nastupati u Jazzbini.

 9. marta na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo po prvi put će se naći elektronska muzika. Thylacine (William Rezé) ima nekonvencionalan pristup muzici, a njegov album Timeless pomjera granice reimaginirajući klasične kompozicije Mozarta, Satieja, Betovena.


Foto: Narodno pozorište Sarajevo

* * *
Naslovna fotografija: @tooonytoony

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno