Sarajevo: Događaji koje ćete odmah dodati u svoje planove za ovu sedmicu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Sarajevo: Događaji koje ćete odmah dodati u svoje planove za ovu sedmicu

Tekst:

Nevena Divčić

EVENT
4.3.2024.

Još samo nekoliko puta spavamo i proljeće je oficijalno tu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Sunčani vikend iza nas je svakako izazvao blagu euforiju zbog lijepih dana koji su pred nama i visokih temperatura kojim se radujemo. Stižu nam proljetne odjevne kombinacije, laganija odjeća i goli zglobovi.

 No, pored šarmantnog uticaja koji proljeće ima na modu, radujemo se sve više i dugim šetnjama, uživanju u sunčevim zrakama u bašti omiljenog kafića i planovima koje neće pokvariti kiša. 

Od sada ćemo vam svakog ponedjeljka javiti gdje sve možete otići u toku sedmice, a svakog petka za vas ćemo kreirati vodič za događaje koji tokom vikenda čekaju samo na vas!

 U sedmici koja je pred nama Sarajevo je spremilo brojne događaje koje ne želite propustiti. Neka ovo bude oficijalni početak i uvod u ono što željno iščekujemo tokom zime.


Kultura

U susret Međunarodnom danu žena, u BKC-u 6.3. pogledajte umjetnički performans pod nazivom “Osmijeh stida”.


Foto: @annistyn_aestheteIste večeri u kinu Meeting Point imate priliku gledati dramu „Da li ste vidjeli ovu ženu?“ čiji isječci vam, vjerujemo, nisu promakli na društvenim mrežama. Jednako su aktuelni filmovi „Nedelja“, „DINA: Drugi dio“ i „One Life“ u kojem su se našli Anthony Hopkins i Helena Bonham Carter.

Ako tražite zabavu u toku sedmice u kojoj će uživati i najmlađi članovi vaše porodice onda neka to bude "Kung Fu Panda 4".

 Na repertoaru Narodnog pozorišta Sarajevo su drame „Idiot“, „Car Edip“ i „Što na podu spavaš“.


Foto: Narodno pozorište Sarajevo


SARTR-u su „Othello“ i Goya“


Foto: @sartr_sarajevo


Ladies, the stage is yours!

Međunarodni dan žena donijet će brojne zabave i sigurni smo da ne znate gdje prije otići i na čiji poziv se odazvati. Mi smo izdvojili dvije lokacije.

Feeling Myself - Silver & Smoke u 23h, 8.3.2024.

 Jugoslovenka party - U Cinemas Sloga Sarajevo na repertoaru su Dino Dvornik, Bebi Dol, Nipplepeople, SevdahBABY, EKV, Haustor, Prljavo Kazalište, Oliver Mandić...

 Dolazite?

* * *
Naslovna fotografija: @nurbilenyavuzer

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno