Pametni satovi koji nas inspirišu da svaki dan živimo punim plućima - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Pametni satovi koji nas inspirišu da svaki dan živimo punim plućima

Tekst:

Bonjour.ba/PR

POSAO & ŽIVOT
4.11.2022.

Živjeti život iz snova znači živjeti svaki dan punim plućima. Osim ostvarivanja ličnih ciljeva, veoma je važan zdrav način života svakoga od nas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tom putu veliku pomoć pružaju Samsung pametni satovi koji na našem zglobu precizno prate i bilježe zdravstvene podatke, ali i daju savjete i preporuke. Najnovija serija pametnih satova Galaxy Watch5 sa svojim savršenim dizajnom osmišljena je za osobe koji žele izvući najbolje od svakog svog dana. U ponudi su verzije Galaxy Watch5 i Galaxy Watch5 Pro.

Šta ga to čini tako posebnim?

Brine o vašem snu

Svaki naš dan počinje i završava snom, što ga čini važnim dijelom zdravog načina života. Zapravo, dobar san je važniji od toga koliko dugo smo spavali. Kako bi nam pomogao da pratimo kvalitet svog sna, Galaxy Watch5 prati naše cikluse spavanja tokom cijele noći, omogućavajući nam da vidimo obrasce spavanja i odmora. Na osnovu podataka o fazama sna, okretanju, buđenju, hrkanju, zasićenosti kisikom i drugim detaljima dobijamo precizan uvid o svom snu.

I ne samo to, ovaj pametni sat nam u sedmodnevnoj analizi spavanja donosi zaključak na koju životinju ličimo prema obrascima sna, ali i daje preporuke kako da unaprijedimo svoje navike, a time i zdravlje.


Otkriva stanje našeg organizma

Ovaj pametni sat nas navodi i inspiriše na tjelovježbu, a njegov BioActive senzor precizno mjeri postotak vode u tijelu, mišićne mase i tjelesne masti, što nam omogućava da pratimo svoj napredak u fitnesu. Peta serija uređaja ide mnogo dalje od jednostavnog bilježenja potrošenih kalorija i trajanja vježbe pa tamo omogućava praćenje zdravstvenog stanja na svom zglobu. Također mjeri novi stresa, a kada nam je stres previsok, savjetuje vježbe dubokog disanja i odmaranje uma.

Poboljšava naše vježbe

Galaxy Watch5 prati naš napredak u raznim sportovima, kao i različitim oblicima vježbanja, bilo da je to trening s tegovima ili trčanje. Povezivanjem na aplikaciju Samsung Health pruža dodatne opcije, a sat automatski počinje pratiti vježbe poput vožnje vožnje bicikla ili džogiranja. A kada je vrijeme za odmor, Galaxy Watch5 korisnicima daje podatke o oporavku, uključujući otkucaje srca nakon intenzivnog vežbanja  i prilagođene preporuke o potrošnji vode na temelju gubitka znojenjem.

Idealno se slaže sa slušalicama Galaxy Buds2 Pro

Da bi vam fizičke aktivnosti proticale uz pjesmu, tu su pametne i bežične slušalice Galaxy Buds2 Pro. Lagane i ergonomski dizajnirane, pogodne su za cjelodnevno korištenje u toku sportskih aktivnosti, ali i u svakom drugom trenutku u kojem želite da vas prati muzika ili vrhunski zvuk.
Otporan i snažan

Ove godine Samsung je izumio prvi ekran pametnog sata od safirnog kristala, koji Pro verziji sata nudi 60% tvrđi vanjski sloj, manje osjetljiv na ogrebotine, tako da ostaje pouzdan u svakodnevnoj upotrebi. Ima i izdržljivo kućište od titanija koje štiti ekran sa izbočenim okvirom. Uz 5ATM i IP68 ocjene može izdržati i prašinu, prljavštinu i pijesak, a ispunjava i standard za ekstremne temperature, vibracije i udare.

Korisnike posebno oduševljava i opcija brzog, a bežičnog punjenja jer za samo 30 minuta mogu napuniti 45 posto baterije.

Zahvaljujući kompaniji ASBIS, ekskluzivnom distributeru Samsung pametnih satova i slušalica na tržištu Bosne i Hercegovine, ove sjajne uređaje možete kupiti u: BH Telecom, Domod, Ekupi, Fontele, Sancta Domenica, Tehnomag, Univerzalno, 3D box.
Sve detalje o proizvodima potražite ovdje.

* * *
Foto: ASBIS PR

Povezani članci

Najpopularniji članci