Sajam rukotvorina RUKE.Art Bazaar će se održati u Mostaru, a ima i humanitarni karakter - Bonjour.ba - bh.lifestyle maga...

Sajam rukotvorina RUKE.Art Bazaar će se održati u Mostaru, a ima i humanitarni karakter

Tekst:

Bonjour.ba/PR

BONJOUR.CLUB
30.11.2022.

Sajam rukotvorina i malih poduzetnika pod nazivom “RUKE Art Bazaar” u nedjelju, 11.12.2022. će u Mostaru okupiti dvadeset malih obrtnika i kreativaca koji će izložili svoje unikatne proizvode u prostorijama OKC Abrašević, a i ove godine će imati humanitarni karakter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Organizatori navode kako se pripreme za ovu veliki priču u najvećem gradu na Neretvi užurbano privode kraju, te poručuju da će svi posjetitelji uživati u raznovrsnoj ponudi, od sjajno i ručno dizajniranih komada nakita, odjeće do svega za dom. Neki od izlagača koji vas čekaju su: Shebek Soaps, Lemi Neon, Doxx Design, Tegla, Ban Leather Goods i mnogi drugi. 
 
“Čeka vas preko 20 izlagača, nagradne igre, zabava za vaše mališane i ostalo.To je i savršeno vrijeme da potražite darove za svoje najmilije i podržite naše rukotvorce”, navode organizatori. Naglašavaju kako je to vrijeme darivanja i da svi posjetom ovom sajmu mogu biti i dio velike humane priče posljednjeg mjeseca u godini koja se realizira s humanitarnom organizacijom “Pomozi mojoj nevjeri”, koja provodi aktivnosti na uljepšavanju života onih u potrebi.  

 Svi posjetitelji koji žele mogu donijeti poklončiće za mališane koji će blagdane provesti na pedijatrijskom odjelu, a više informacija za sudjelovanju u humanoj priči mogu dobiti putem društvenih mreža Lola Klaunovi. Jelena Šutić koja je osnovala stranicu “Pomozi mojoj nevjeri” i sa svojim volonterima provela niz akcija od opremanja djece za školu do pravljenja obiteljskih kuća, poručuje kako je najvažnije otvoriti srce, jer nečija sitnica za nekoga predstavlja ogromnu radost.  
 
Sajam rukotvorina i malih poduzetnika održava se u sklopu projekta “Mostar – Prostori koji pokreću” koji financira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva i velika pažnja posvećuje se očuvanju okoliša i izbacivanju “fast fashiona” iz svakodnevnog života. Zbog svega navedenog sajam u OKC-u Abrašević bez sumnje će biti događaj za pamćenje kako izlagačima koji će javnosti predstaviti svoja djela tako i posjetiteljima koji će biti dio posebne blagdanske priče u najvećem gradu na Neretvi.  
 
Sajam traje od 12 do 20 sati, a ulaz je besplatan te organizatori najavljuju i nagradnu igru za sve posjetitelje, promotivne i akcijske cijene, kao i zabavno druženje u baru OKC-a Abrašević. 

* * *
Naslovna fotografija: RUKE Art Bazaar 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno