Zavirili smo u Royal With Cheese – streetwear dućan u Sarajevu koji trebate posjetiti već danas

INTERIJERI
16.10.2019.

ROYAL WITH CHEESE mjesto je koje spaja uličnu umjetnost i modu u jedinstven dućan koji pojedinim artiklima služi i kao svojevrsna galerija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dućanu ćete tako na garniturama koje je izradio bh.brend 'Mooki stolovi' pronaći REVOLT Clothing komade, dok betonske zidove krase odlične fotografije nastale za potrebe kampanje ovog brenda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brend REVOLT Clothing koji čini važan dio domaće, kao i regionalne streetwear kulture, nakon devet godina svog postojanja, dosta uloženog truda i rada te mnogobrojnih odjevnih kolekcija, suradnji s raznim umjetnicima, muzičarima, dizajnerima, sportistima i drugim kreativcima, u šestom mjesecu ove godine dobiva svoje službeno prodajno mjesto u centru Sarajeva, u trgovini pod nazivom ROYAL WITH CHEESE / Art & Clothing Store. 

Foto: Vedad Krkbešević

Dućan se nalazi na adresi Branilaca Sarajeva 47,  a sve o njemu saznali smo u razgovoru s Miranom Lazićem koji se krije iza cjelokupne ideje. 

Foto: Vedad Krkbešević

Naime, nakon dugogodišnjeg bavljenja grafitima i grafičkim dizajnom što je ujedno bio i njegov svakodnevni posao, 2010. godine kreirao je prvi bosansko-hercegovački streetwear brend 'REVOLT Clothing' kako bi proširio svoj prostor za kreativnim izražavanjem i obogatio lokalnu ponudu ulične mode.

Majica iz aktualne REVOLT kolekcije
Foto: Vedad Krkbešević

Ovaj shop predstavlja spoj modernog dizajna i ulične kulture. Iako projektovan da bude kreativni studio s odjelom za prodaju REVOLT Clothing odjeće, ROYAL WITH CHEESE polako postaje mjesto okupljanja i promovisanja streetart – graffiti art umjetnosti, muzike, dizajna i drugih zanimljivih kako domaćih, tako i regionalnih kreativnih izvedbi. 
Naredne godine brend REVOLT navršava 10 godina svog postojanja, a radnja će slaviti svoj 1 rođendan. S tim u vezi očekuje nas dosta zanimljivih projekata kroz cijelu godinu, saradnji s vrhunskim umjetnicima, znatno proširenje asortimana i mnogo dobre zabave.
“ – nadodao je Miran

Dukserica iz aktualne REVOLT kolekcije
Foto: Dado Veron

Sva događanja, ali i novitete iz dućana, kao i nove kolekcije možete pratiti na njihovom web portalu revolt.ba, kao i službenim stranicama na društvenim mrežama
A djelić ponude, kao i uređenja ovog cool dućana, otkrivamo u nastavku. 

Foto: Dženat Dreković

Foto: Dženat Dreković

Foto: Dženat Dreković

INTERIJERI , 16.10.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

Dženat Dreković

Podijeli:

Posljednje objavljeno