Dvije popularne bh. voditeljice imaju isti trik za uvijek savršenu kosu. Otkrile su nam koji! - Bonjour.ba - bh.lifestyl...

Dvije popularne bh. voditeljice imaju isti trik za uvijek savršenu kosu. Otkrile su nam koji!

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

KOSA
21.12.2021.

Lijepa i njegovana kosa jedna je od beauty rezolucija kojoj težimo iz dana u dan. No, u ubrzanom dnevnom tempu nerijetko nam nedostaje vremena za njeno stiliziranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Uz to, nismo vješti poput frizera u samom oblikovanju što donosi još jedan val izazova u uređivanju kose doma.
U jednom opuštenom, beauty razgovoru s Dejanom Rosuljaš i Naidom Kundurović Zečević saznali smo da brzo i efikasno možemo doći do besprijekorne frizure doma, neovisno o dužini i gustoći kose.  

Naime, ove dame, zbog prirode svog posla znaju brojne backstage beauty trikove te unatoč ubrzanom rasporedu između snimanja i obiteljskih zadataka te posjete raznim konferencijama i događajima, izgledaju dotjerano.
Naida je postala prepoznatljiva po svojoj kratkoj, volumeniziranoj kosi, dok Dejana odlično nosi ženstvene valove koji uvijek izgledaju baš kao i iz frizerskog salona.
Njihov saveznik u kreiranju savršene frizure upravo je inovativna rotirajuća četka Rowenta Ultimate Experience, a dame su nam otkrile i da ima postavke za različita raspoloženja, kao i tri vrste četke koje pokrivaju sve tipove kose.
Dejana nam je otkrila i savjete za zdraviju kosu, a Naida kako koristi jutra za buđenje samopouzdanja i dobrog raspoloženja.

***

 

Naida, kako izgleda vaša jutarnja rutina i koji vam koraci pripomažu da se već od jutra osjećate samopouzdano i lijepo?


Ja sam inače jutarnji tip i volim jutarnje rituale. U to spada umivanje hladnom vodom radi cirkulacije i brzog razbuđivanja, zatim njega lica i tijela sa odgovarajućim kremama, a onda i psihička priprema za dan koji slijedi, poput izgovaranja afirmacija ispred ogledala, koje mi ulijevaju samopouzdanje i moć.
 


Dejana, svjesni smo da lijepa frizura može učiniti da se odmah osjećamo bolje, ljepše i raspoloženije. Obzirom da koristite Rowenta rotirajuću četku Ultimate Experience, koja iskustva je vama donijela i u kojoj mjeri je olakšala vaš život?


Rowentina rotirajuća četka za mene je pravo otkriće. Generalno, o mojoj kosi brine En studio godinama i navikla sam na redovne posjete frizeru. No, problem se javlja u nedostatku vremena, kada imam neku neplaniranu obavezu ili sam na putu, a frizura mi treba “sad i odmah”. 😄 Tu na scenu stupa Ultimate Experience četka koja štedi moje vrijeme i doista u par poteza imam stilizovanu i urednu frizuru.

 


Da li je koristite samo za stiliziranje ili i za sušenje kose?

Nakon pranja kose, lagano prosušim kosu četkom, raščešljam je, nanesem svu moguću njegu i onda slijedi feniranje i stilizovanje.
 

Naida, kratka frizura jedan je od vaših zaštitnih znakova. Da li postoji neka funkcija Rowenta rotirajuće četke Ultimate Experience koja vas je posebno oduševila?


Istina jeste da je moja frizura već deceniju prepoznata kao moj zaštitni znak, a naročito otkako sam se nedavno ponovo ošišala na kratko i na taj način još i više poentirala taj ‘čupavi look’, koji žene izgleda toliko vole. Rekla bih da je najljepše od svega što uopšte ne stavljam lak ili gel na svoju kosu, a upravo jedna od funkcija rotirajuće četke jeste učvršćivanje frizure bez upotrebe laka za kosu, čime kosa ostaje zdrava i sjajna.

 

 

Da li vam ova četka nudi mogućnost drugačijeg stajlinga od uobičajenog?

Dejana: Četka posjeduje tri nastavka i postoji mogućnost različitih stajlinga kose, no kada sam ja lično u pitanju, držim se provjerenih oblika frizure koji mi potvrđeno pristaju. 😊
 

Koje su po vama prednosti posjedovanja rotirajuće četke i kome je preporučujete?


Naida: Kao super moć ove sjajne četke izdvojila bih jednostavnost pri korištenju i brzinu prilikom pravljenja željene frizure. Preporučila bih je definitivno svim zaposlenim ženama, majkama, koje nemaju uvijek vremena otići u frizerski salon, a žele imati sjajnu frizuru u kućnoj radinosti.

 


Koji je vaš savjet za zdravu i lijepu kosu?


Dejana: Prvi i osnovni savjet je njega. Kada imamo zdravu i njegovanu kosu, onda je najmanji problem njeno stilizovanje. Naročito uz Rowenta rotirajuću četku Ultimate Experience. 😊

***

U našem darivanju na Facebooku imali ste priliku i osvojiti Rowenta Ultimate Experience rotirajuću četku. Nagradna igra je završena, a sretna dobitnica je Dzana Ajanovic, čestitamo! Zamolit ćemo da nam se javite u inbox sa osobnim podacima.

***
Foto: @dejana_rosuljas / @naida.kundurovic.zecevic

Povezani članci

Najpopularniji članci