Foto priča: Restaurant and Lounge bar Barolo u Jelahu izgleda sjajno, a uređenje potpisuje Fo4a Arhitektura - Bonjour.ba...

Foto priča: Restaurant and Lounge bar Barolo u Jelahu izgleda sjajno, a uređenje potpisuje Fo4a Arhitektura

Tekst:

Bonjour.ba

INTERIJERI
1.11.2021.

U Jelahu, tačnije na adresi Ul. Braće Kotorić, nedavno je otvoren Restaurant and Lounge bar Barolo koji pozornost krade svojim interijerom, ali i gourmet ponudom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arhitekt Armin Mešić iz studija Fo4a Arhitektura stoji iza uređenja interijera restorana i lounge bara Barolo, a za nas je otkrio da kvadratura restorana iznosi preko 350m2 i da ovo mjesto predstavlja prvi premium restoran u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Iako prilično blokirani Covid situacijom uspjeli su projekat privesti kraju, a samo projektiranje enterijera i izvođenje je zajedno trajalo godinu i sedam mjeseci.

Armin nam je u razgovoru uspio dočarati i nekoliko zanimljivih enterijer detalja i estetskih rješenja:

„Centralni dio isprekidan stubovima koji imaju funkciju da nose police za vino - nalazi se prostor za grupno sjedenje ispod custom made lustera koji ambijent čine luksuznijim.

Šank je pozicioniran okomito, centralno u prostoru uz direktnu vezu sa kuhinjom i izgledom nenametljivo dominira u prostoru.

Izgled šanka akcentiran kroz materijalizaciju epoxid smjese i drveta i retro pulta sa difusnom rasvjetom uz police.

Pri samom ulazu u objekat dočekuje vas klavir dok na lijevoj strani se nalazi custom made instalacija na zidu sa natpisom Barolo i fazoniranim simbolom luka čije značenje predstavlja konstruktivni dio koji je nosio veća opterećenja i posjeduje simboliku ulaza i portala što je ujedno i ulazni dio za Barolo.

Ispred pomenutog elementa se nalazi sećija za visoko sjedenje odvojena prolazom prema stolovima u centralnom dijelu.

Na desnoj strani su niski stolovi i svedenija intervencija u prostoru sa zidovima koji sadrže štukaturu i zidnu rasvjetu uz bordno paravane.

Textil paravana nam je jako bitan i daje mekoću prostora kroz materijal.

Pri dnu Restorana se nalazi Bussines room sa djelomično odvojenom prostorijom policama sa vinom i dekoracijama - u kojoj se nalazi lounge prostor, cigar bar i stol za objedovanje.

U ovom projektu nam je najbitniji ambijent prostora, koji  nas prilikom ulaska treba transportirati na neko novo, izazovnije mjesto.“

Poseban detalj koji smo i mi primjetili jeste crni konj, visok 2 m, a saznali smo da i on nosi određenu simboliku: odlučnost, izdržljivost, hrabrost, slobodu, putovanja, ljepotu, veličanstvo i duh.

Još nekoliko zanimljivih foto kadrova donosimo u nastavku.

***

Foto by: Dorado Photography
Naslovna fotografija: Dorado Photography
Tekst: Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno